суботу, 22 вересня 2018 р.

Гроші мають працювати, а не лежати

Місцева влада тримає на депозитах 8,4 млрд грн (17% від загальної суми залишків коштів місцевих бюджетів). Про це повідомляє портал “Децентралізація”.

“Залишки коштів загального фонду всіх місцевих бюджетів України (за результатами 8 місяців, – ред.) склали 48,6 млрд грн, в тому числі на казначейських рахунках – 40,2 млрд грн, на депозитних рахунках в банківських установах – 8,4 млрд грн (17% від загальної суми залишків)”, – йдеться в повідомленні.

Станом на 1 серпня поточного року, залишки коштів загального фонду місцевих бюджетів міст обласного значення склали 9,7 млрд грн, в тому числі на депозитних рахунках в банківських установах – 4,2 млрд грн, що становить 43% від загальної суми залишків бюджетів міст обласного значення.

Щодо бюджетів 665 ОТО, то станом на 1 серпня залишки коштів на казначейських рахунках громад становили 4,5 млрд грн і 0,3 млн грн – на депозитних рахунках.


Це скоріше свідчить про брак дієвих проектів та якісних виконавців, та аморфність "економічних" департаментів місцевого самоврядування. Гарному газду є куди вкладати копійчину кожну хвилину!
А тим часом багаторічні проблемні питання життя українців нікуди не зникають. Наприклад, у всій державі немає заводу з переробки елементів живлення(батарейок)!
Уявіть, кожний мешканець за рік купує та використовує декілька батарейок. А утилізувати сучасно - ніде! 
А гроші, які "лежать" на депозитах то - бонуси якихось чиновників. Яких? Хто отримує бонуси від банку?
В.Інгульский.


Немає коментарів: