вівторок, 28 серпня 2018 р.

Повчають? Добре коли вчасно

Фото nikvesti
Львівській війт доїхав таки до Миколаєва щоб провести urban розмови. Журналістів запросив на каву й годину відповідав на різні питання. Каже робить це за гроші львівян, щоб поділитись досвідом з іншими містами країни, особливо влітку.
Зв'язати регіони України авіаційним сполученням - це нова ідея міського голови Львова. Добре, коли аеровокзал й літовище роблять за бюджетний кошт як в галицькій столиці. В Миколаєві - гроші вже рік "відправляють" на аеропорт Баловне, але досі ні единого рейса. А.Садовий
рахує що національний лоукост-перевізник зможе завантажити Антонов замовленням. Але як ця корпорація, яка "забула", як будувати без кооперації з росіянами літаки його виповнить, Андрій Іванович не зазаначив. Але він також наголосив що білоруська комунальна техніка, якою опікуються тамтешній "батька", неправомірно має преференції в Україні.
Щодо очікувань та досягнень міського голови О.Сенкевича голова партії його висунувшою, відповів що нам миколаєвцям - відніше. Не могли колеги не запитати про перебіг "війни" з собакафілами. Здається, львіській досвід налагодження стосунків з дикими звірами малореалізуємий в Мико...
Коли було задане питання про вибори президента, постала тиша. Після паузи Андрій Іванович зазаначив що цей пост у воюючій державі - електричний стілець. Але коли партії висуне ...
- І взагалі зараз не передвиборчий тур. Розпочнуться вибори, тоді будемо розмовляти.
Колеги задавали дуже легкі як для політика такої "витримки" питання. Здається, й сам вигодонабувач від популярності Львова не дуже розраховує на щіру розмову по проблемах яких вистачає. Коли я запитав про "інвесторів" ЛАЗа, львівський міьский голова назвав їх "шахраями", які не понесли відповідальності, зім'яв відповідь. Але ж ці "персони" були також приватизаторами ЧСЗ, який теж не працює як і автобусний. По ділу була може теза що треба міняти законодавство про міських депутатів, скорочувати іх та робити найманими працівниками громади, як і всіх виконкомівців.
Почуємо ще доповіді фахівців Львіського міськвиконкому ввечері на Urban Talks, але щось дивним виглядає кількість "варягів" серед замів голови та керівників та заступників. Невже у Львові на 12-му році закінчились місцеві фахівці, які б бажали творити місто комфортнішим? Ну щоб ввечері поїхати до передмісття... автобусом.
Добре хоч залишились у Львові, зі слів пана Андрія, фахівці з вкладання бруківки. Миколаєвське агенство з розвитку почало 1-й проект з "розкопок" з під асфальту бруківки... а питання комунального пароходства в Миколаєві не вирішується 4-й рік. Мабуть, щоб суднобудування в нашому місті не відроджувати.
С.Лиманов.



Немає коментарів: