середа, 5 квітня 2023 р.

Якою буде українська екосистема інновацій?



Маємо потенціал увійти до ТОП-10 країн за рівнем розвитку інновацій! Це — шлях до посилення цифрової економіки, зростання ВВП та зміцнення нашої армії. - Вважає віце-прем'єр Федоров.

Детально вивчили досвід Естонії, Ізраїлю, США та інших потужних технологічних країн. Розробили драфт Стратегії розвитку екосистеми інновацій. Виокремили 10 основних напрямів роботи, а також пріоритетні сфери. Серед них — defense tech, agritech, cyber security, govtech, AI тощо.

До розробки долучили понад 100 експертів, 35+ ГО, бізнес-асоціацій, tech-кластерів, компаній. Отримали 120+ ініціатив та почали роботу над Стратегією ще до початку повномасштабної війни.

Наша ключова мета — розвинена інноваційна екосистема. Вона дасть потужний поштовх для економічного зростання.

Незважаючи на виклики війни, українські стартапи залучають фінансування, технологічний сектор демонструє свою стійкість, а Україна продовжує інвестувати в розвиток талантів та пропонувати світові інноваційні рішення. Тож маємо всі передумови для розвитку.

Важливо почути ваш фідбек щодо драфту Стратегії. Ознайомитися з ним можна за посиланням. А пропозиції надіслати на пошту — innovation_strategy@thedigital.gov.ua до 20 квітня.

Дякую Центру економічного відновлення та CIVITTA за допомогу в розробці документа. А кожному з вас — за зворотний зв’язок.


Немає коментарів: