середу, 11 травня 2022 р.

Санкції не працюють без вашої допомоги. Ось що можна зробити





Західні країни спільно застосовують проти росії безпрецедентні санкції. Майже щодня вводяться нові обмеження на рівні держав, індустрій і окремих компаній. Експерти розраховують на значні наслідки західних санкцій для економіки росії. Наскільки виправдовуються їхні розрахунки?

Населення рф відчуло падіння курсу рубля, підвищення цін і неможливість скористатися міжнародними послугами, зокрема фінансовими. І почало шукати способи оминути санкції. Так, змогли сплачувати рахунки App Store за допомогою мобільного телефону замість банківської картки.

Використовують систему на кшталт "Хавали" для перерахування коштів через підставні рахунки.



Водночас російські олігархи знаходять способи ухилятися від санкцій через переміщення своїх активів чи зберігання власності у важкодоступних трастах. За даними Reuters, пов'язані з Абрамовичем яхти вартістю понад 1 мільярд доларів пришвартовані в курортних містах на півдні Туреччини. Інші російські олігархи біжать на яхтах та приватних літаках у Дубай, де купують елітну нерухомість.



Все це показує, що самі санкції працюють недостатньо ефективно. Санкції можуть змінити поведінку путіна в майбутньому, але не можуть бути використані для припинення насильства, пише CNBC з посиланням на Фонд Карнегі за міжнародний мир.



Проте підсилити та прискорити дію санкцій може кожен бізнес і пересічний громадянин. Головне – виключити для росіян можливість уникнути заборон. Тому треба підвищити пильність щодо лазівок, через які може прослизнути рф.


Спробуйте просто зараз. Скористайтеся інструментом YouControl RuAssets та перевірте відомих вам юридичних та фізичних осіб, ваших контрагентів, ділових партнерів, потенційних клієнтів та навіть просто знайомих.

На жаль, не виключена можливість їхніх зв’язків з ворожими країнами. На щастя, ще не пізно виявити їх та знищити економічно.


Знайти "російський слід"



Немає коментарів: