вівторок, 10 травня 2022 р.

Ціна безпекової безпечності



Українці, яки не терплять знущання над колективною та індивідуальною свідомістю починають вголос вимагати робити розбір помилок. Щоб не повторювати, та не дай Бог погіршувати хід спротиву навалі московитів. Сьогодні допис з Херсону.

"Про#бали". Так буває... Но це ж, б#ять не пачка цигарок чи пакетик зі смаженими горіхами, щоб про#бати їх по дорозі до друзів з 5 літрами пива.


Рашисти у перший же день дійшли Нової Каховки, а там ГЕС і можливість пустити воду у Крим. Це ж треба бути майстром про#бу, щоб так про#бати.


А ще це окупована Херсонщина більше двох місяців, Мелітополь і це Маріуполь з десятками тисяч вбитих. Це також напівзруйнований Миколаїв з місяцем, як без води. Я не буду говорити про села, які майстри про#обу загнали у загальний терор та продовольчу кризу.



І поки посадовці думали над про#обом і як би це публічно озвучити, - сотні цивільних по всьому півдню фіксували і передавали військовим переміщення орди, тисячі жителів окупованих міст і сел виходили щодня на акції проти окупантів, які озброєні по повній і у будь-який момент готові розстріляти українців (була б команда), це тихий спротив і робота партизан, які не дають спокійно спати свинособакам.





Нарешті через 2 місяці ми почули відповідь на питання, яке бентежило всіх на півдні, і яке собі ставили постійно люди Херсона: "Чому так сталося? Може стратегія? Тактика?".


А ні, просто "про#бали".


Це офіційна позиція? Олексій Арестович


Це все про те, що я писав раніше - будь-яке необережне слово чи згадка посадовців про Херсон зараз - це бомба, яка, на жаль, не на користь нам, розривається. Просто "про#бали" - ці слова загнали у холодний піт і ще більше розчарування сотні тисяч цивільних яких тероризують, принижують, катують окупанти на півдні України, але які досі чекають на ЗСУ та перемогу.


Це все про те, що у нас немає цілісної державної інформаційної політики - публічні говорящі голови відчули себе зірками Ютюбу і думають, а як би ще хайпанути, замість того, щоб виважено підбирати слова і продумувати свої промови. Замість цього, вони майстри давати поради як діяти людям в окупації, які і так діють, без пафосу чи хайпу, просто про це не можна говорити гучно на всіх телеканалах - бо застрелять чи заберуть на підвал (і не зрозуміло, що краще).





Не на часі, скажете ви, зараз піддаватися емоціям. Але це не емоції - це констатація фактів, так само, як і факт "про#бали". І саме зараз на часі взяти за яйця тих, хто про#бав, щоб такі про#би не коштували тисячі і десятки тисячів життів українцям.

Ю.А.

П.с. забув спитати, а чого лагута, якого ніхто не чув і не бачив до кінця квітня, досі голова адміністрації Херсонщини, а його зами - досі зами, які також піджавши хвости, тікали напередодні вторгнення далі, ніж бачили? І тільки хай спробують розповісти, як вони очолили партизанський рух (насправді, ні) на Херсонщині.

Від редакції: ми вкотре пересвідчуємось у важливості реформ інститутів держави що відповідають за безпеку, а головне - контролю громадян України за формуванням безпекової політики 


Немає коментарів: