суботу, 2 квітня 2022 р.

YouControl створила інструмент для виявлення прихованих російських та білоруських активів




Українська ІТ-компанія YouControl, що створює сервіси на основі відкритих даних, розробила інструмент для виявлення прихованих активів російських і білоруських воєнних злочинців та пропагандистів.

Платформа RuAssets виявляє причетність компаній та людей з різних куточків світу до російських та білоруських публічних діячів. Це дозволить заморозити їхні рахунки та заарештувати майно. Також інструмент дозволяє виявляти зв'язки з підсанкційними особами, воєнними терористами та пропагандистами, у тому числі непрямі контакти через родичів, посадові повноваження тощо.

RuAssets склав перелік російських та білоруських національних публічних діячів з понад 100 джерел. Інструмент аналізує дані з офіційних відкритих реєстрів власників і бенефіціарів бізнесів країн СНД та Європи (більше 15 держав). Для перевірки застосовується понад 50 міжнародних санкційних списків.
Для журналістів, уповноважених представників органів державної влади України та правоохоронних органів рішення є безоплатним


Дані щодо змін в реєстрах та списках оновлюються щоденно.

Інструмент може бути корисним для правоохоронних органів та органів державної влади, журналістів і незалежних розслідувачів, роботодавців і рекрутерів тощо.

Для журналістів, уповноважених представників органів державної влади України та правоохоронних органів рішення є безоплатним.

Щоб протестувати інструмент, потрібно подати заявку на сайті ruassets.com.


Немає коментарів: