понеділок, 4 квітня 2022 р.

Що з виноградниками?



Весна, хоча й повільно, але вступає в свої права. Якщо про виробників збіжжя ми вже отримали повідомлення: сіють! То що відбувається на виноградниках краю, яки тільки но почали налагоджувати свою економіку? Війна не відміняє рух соків життя по виноградній лозі…

Почнемо наш огляд з окупованої Херсонщини. Виноробня PRINCE TRUBETSKOI WINERY знаходиться у селі Веселе Херсонської області, тому робота підприємства на даний момент паралізована. Частково понівечено обладнання лабораторії, майно ресторану та магазину. Виробнича частина виноробні залишається неушкодженою.



Доступ до виноградників заміновано, тому працівники не мають змоги проводити сільськогосподарські роботи, такі як підрізку лози.

Співробітники виноробні не постраждали, але просять зрозуміти та утриматись від уточнюючих питань та подробиць. Шукать їх вина пропонують на полицях магазинів та у картах ресторанів у містах на населених пунктах, де дозволений продаж алкоголю. Завдячуючи допомозі покупців тут сподіваються на подальшу плідну співпрацю, участь вина на конкурсах та благодійних заходах.

Приватна виноробня на Херсонщині Курінь.



Підприємство майже зруйноване.Продукція викрадена. Вся техніка ноутбуки, оргтехніка - викрадені. Просять: якщо від імені нашого підприємства будуть надходити листи e-mail або повідомлення в чат вайбер - прохання не відповідати. Це не ми.


Біля Миколаєва в Радсад прилітали “смерчі” з “ураганами” якраз коли там працювали над підрізкою люди. В березні загинула одна працівниця між шпалер.




З північного боку міста-фортеці Миколаєва розкинулась Slivino Village. Це не єдина виноробня, яка вже постраждала від російських воєнних дій. Снаряд від “граду”, який прилетів з протилежного берега на їх плантацію “опинився” на шпальтах міжнародної преси. Постраждалих фермерських господарств вже сила силенна, новини страшні приходять про велику кількість зруйнованих малих сімейних виноробень.

Виноробня «Ольвіо Нуво» власник - Павел Магаляс, з перших днів війни в ТрО, виноградники доглянуті, всі працюють, військова спеціальність - сапер, зараз розміновує поля, щоб аграрії змогли посіяти зернові.
Наближає перемогу і скоро зустрінемось у них на фестивалі вина.




А на Одещині Сьогодні у господарстві Фрумушика-Нова було висаджено 6 тисяч кущів винограду Цитрон Магарач! Новий виноградник, нові цілі. Українському вину бути!

Виноробня Колоніст знаходиться у селі Криничне Одеської області, яке розташоване між Болградом та Ізмаїлом. Якщо у когось є потреба зупинитись по дорозі, поїсти, зігрітися, випити чаю, прийняти душ, переночувати, власники ласкаво запрошують до себе.

Особливо це стосується тих, хто планує пересікати кордони з Молдовою і Румунією. На виноробні чергують цілодобово.

С.Лиманов.



Немає коментарів: