середу, 5 лютого 2020 р.

"Виходь з бульбашки"

Скільки ви знаєте сусідів?
Їх ім'я, прізвище?
Вдома, чи на роботі ми звикаємо спілкуватись тільки зі знайомими. Вже ті, хто мешкає на протилежному боці вулиці, не дай боже міста - марсіани.
Вмикаємо улюблену соціальну мережу. А там з котиками, квіточками - знову лише ті, кого приємно було бачити вчора. Так з одного тижня до другого. Майже нічого не змінюємо.
А скільки нових знайомств відбулось у вас протягом останнього місяця?
Не пам'ятаєте?

Ви не одинаки. Так, або майже так поводять себе більшість містян. Цивілізація. За вузьке коло знайомих - треба платити... існування в інформаційних бульбашках. Наші предки кудись пливли, йшли, скакали щоб зав'язати відносини з новими людьми. Нам зараз достатньо зайти до пошукової програми, та ...
Що?
Зрадів, коли побачив в мережах оголошення миколаївського адвоката Максима Коваля с закликом зустрітись в останній день зими, та познайомитись з сусідами, та колегами й мешканцями одного міста.
Чому ти це робиш? - питаю юриста.
- В нашому мікрорайоні, який має назву "Дубки" чи авторинок, кому як, працює багато людей, але мешкають всі в інших районах міста. Хочу познайомитись з сусідами дізнатись хто чим цікавиться, може кому мої пропозиції сподобаються. Бо так замало сьогодні людського спілкування... Поміж колег ще відбувається, але поза роботою люди дуже обмежені в нових знайомствах. Немає культури сусідства у земляків: будемо разом вчитись!
Авжеж, подумав - згоден! Не дивно що  комп'ютерні мережі, не можуть дотепер вгамувати жагу людей до нових відносин. Тому мені сподобалась пропозиція Максима, якого я давно знаю, зустрітись на проводах зими, на Масляну на території його бізнесу на вулиці Троїцький. Тому обов'язково піду. Без вагань та умов. Встану із-за комп'ютера, та піду на зустріч з живими людьми. Гарний привід познайомитись з новими людьми. Може ще й млинців скоштую?!
В.Головченко.


Немає коментарів: