понеділок, 19 листопада 2018 р.

Бізнес освіта робить нас міцніше

Кому як, а мені здається що українська бізнес-освіта робить нас незалежніше. Підприємці в державі густо (поки) народжуються, але не всі дотягують до кінця першої п'ятирічки бізнеса. Сам був колись у "шкурі" бізнесовій, коли не вистачало освіти. Гадаю, щоб успіх сприяв бізнесу, його "драйвери" - володар/керівник повинні "брати" бізнес освіту.
З першим снігом до Одеси завітала з презентацією бізнес-школа "Міжнародний інститут бізнесу". Не міг не відвідати, бо рахую що вчитись треба безперервно.

МІБ - 25 років на українському ринку. Перша вітчизняна школа яка має 3 міжнародні акредитації (АМВА, СІМ, REFA). Інтеграція зі світовими бізнес-школами і міжнародними організаціями, дає можливість українцям бути учасниками міжнародних освітніх і підприємницьких проектів. Це класно!
СЕО школи Юрій Зеленін тактовно й аргументовано доповів про переваги саме цієї освіти. Вони у фокусі на практику та перевірені інструменти для прийняття точних управлінських рішень.  Сподобалась також програма Ukrainian MBA для мікробізнесів та молодих управлінців, яку розробили в МІБ. Декілька молодих підприємців з"ясовували для себе чому їм слід починати не з класичної MBA. Для багатьох сьогоднішніх бізнесменів з 25 річним стажем, очевидно що вчитись ніколи не піздно. Але ... коштовно. Бо справжня бізнес-освіта не може бути безкоштовна.
Нарощувати власний експорт та підвищити ефективність без якісної бізнес-освіти не вийде. Час романтики чи спекуляцій минає. Бізнес - важка справа. Освіта - допомагає долати перепони та конкурувати з лідерами ринка. Як роблять випускники цієї української бізнес-школи, які створили "Нову пошту".
В.Головченко.


Немає коментарів: