середа, 26 липня 2023 р.

Які береги Миколаєва можуть зацікавити інвесторів?



Як думаєте – "недвіжка" у нас на Темводі дорожче, ніж в Анталії?

Дивіться, яка логіка. Шкода, але міський голова Миколаєва каже знову – "Давайте шукати нові смисли і спиляємо завод, тому що він занепав і краще замість нього торговельно-розважальний центр і елітна недвіжка". Начебто на це проста відповідь на поверхні – "Ні, недвіжка не краще. Краще – створити бізнес-клімат, залучити інвестора та створити на вже існуючому майданчику новітню верф". Здається очевидно, що так. 
Але у відповідь ми чуємо – "Досить ностальгувати про минуле".

Я цю позицію міської влади не розумію, не схвалюю і буду їй протидіяти з усіх сил. Але я хочу з'ясувати, невже містяни не розуміють, що тези влади - це маніпуляція? Ну не може бути, щоб люди на це велися. Чи може? 
Це ж якесь знущання. Яка ще ностальгія? 
Нащо приписувати іншим людям якісь хибні думки? Який ще розважальний центр? Хіба не очевидно, що розумні люді планують не минуле, а майбутнє – створюють нові підприємства, робочі місця, можливості для місцевого бізнесу.

Подивіться, як голландці, яких відносно нещодавно випхали з Миколаєва, розгорнули новітню верф в Анталії
В Анталії! Де мабуть недвіжку та розважальний центр просто палаючими літерами на планах розвитку написала б наша міська влада. Але ніт, турки обрали розумне рішення. Власне тому тепер ми у них замовляємо кораблі, а не вони у нас.


В коментах можливо напишуть, що це, мовляв, не справа міської влади промисловим розвитком займатися. Вибачаюся, але будемо послідовними – якщо вже влада вперто просуває тезу "давайте спиляємо завод", то вона вже увійшла в цю тему. Якщо міський голова їздить по найбільшим промисловим виставкам Європи, то цікаво – який месседж від міста, від країни він туди несе? Який? 
Той самий, що і в міському просторі? Тоді погано. Дуже-дуже погано.





Хочу вас попросити. Наступного разу, коли ви знову від представника міської влади почуєте, що "давайте шукати нові смисли та досить ностальгувати", відповідайте в коментарях: Ніякої ностальгії про минуле! Ми вимагаємо планувати промисловий розвиток міста у майбутньому! Ми вимагаємо залучати інвесторів під розгортання нових верфей на вже існуючих майданчиках!
Д.Удовицький, інженер -суднобудівник, PhD.


Немає коментарів: