середа, 28 червня 2023 р.

Протокол одеської верхівки мабуть "зламався"

 


Так, сьогодні державне свято - День Конституції. 27 -й раз святкуємо. В Одесі, міська влада з самоврядування та обласної адміністрації "озброївшись" червоними трояндами як й 15 років тому пішла "на покладання" до монументу Тарасу Шевченко.

Чого?

Бо так заведено було у попередників. Новий очільник ОВА, мабуть пам'ятає ще як був прокурором на Одещині - очільники  ходили до цього пам'ятника. Сценарій такий утворився. А скопіювали його з тих 40 років, як на свята ходили до ідола комуністів, на Куліковому.

Чому не змінюються церемонії?

Мабуть, бо квіти треба викупити, що кожного року з бюджету сплачують всі платників податків. Тому коштовні троянди, а не польові маки, чи барвінки. А те що війна триває, може на укриття краще ці кошти перенаправити? Біля 700 тис грн було у 2022 році закладено в бюджет міськради на протокольні квіти. І таке по всіх обласних центрах, а іноді й по просунутих ОТГ. Цьогоріч за виключенням Донецька, Луганська, Сімферополя та може Херсону квіти покладали навіть у степовій Баштанці біля фронту.



Виявляєте, скільки мільонів гривень за роки тільки дії теперішньої Конституції витрачено на марксиській по сутності протокол?! 

А можете собі уявити що в Філадельфії, де була підписана Конституція США квіти щороку за бюджетні кошти приносят до її копії в ратуші?!Коли в слуг українського народу ощадливість увімкнеться? Може хоч пан Андрій Ермак приклад модерного протоколу започаткує, бо надії на міністра культури - марні? 

Хоч квіти по сезону змініть! Тарас Шевченко терпляче чекає змін...

В.Інгульский.



Немає коментарів: