неділя, 18 червня 2023 р.

Десоветізація військової освіти продовжується




Вчора президент Зеленський зробив важливе рішення в десоветізації військового навчання. Національний університет оборони України було позбавлено почесного найменування ім. Івана Черняхівського.
Іван Черняхівський був совіцьким генералом. Центр досліджень воєнної історії ЗСУ зазначає, що ця персоналія брала участь у складі частин особливого призначення у придушенні повстанського руху в Тульчині у 1920-тих роках. Був організатором комсомолу та займався "розкуркуленням". Він був командувачем окупаційних сил в Латвії та Литві. Черняховський командував військами під час захоплення Східної Пруссії, де й загинув в результаті артобстрілу.

Янукович у 2013 році надав це звання НУОУ. Це була цілеспрямована діяльність на меті денаціоналізувати нашу армію та шукати спільні зв'язки з совіцьким та московським минулим Через 10 років це непорозуміння було виправлено. Ми вітаємо дану ініціативу й вважаємо, що вищий військовий навчальний заклад має мати ім'я наших військових діячів - це може бути Болбочан, Омелянович-Павленко, Курманович, Колодзніський будь-хто, а не більшовик, який служив окупанту.

@OstanniyCapitalist



Немає коментарів: