пʼятниця, 28 квітня 2023 р.

Про воєнні новини і переляк



Бісова імперська війна Росії проти України виробила стійку звичку в народа цікавитись новинами. Частіше люди шукають повідомлення з фронту, чи місця прильоту ворожих ракет. А саме цю інформацію оперативно й не можна подавати. З'являється шпарина куди ворожі дезінформатори лізуть через телеграм - канали. Іноді, прикриваючись різноманітними ніби західними експертами та "інститутами".

100 разів пояснювали співвітчизникам що під час війни, має бути гігієнічне ставлення до інформації, особливо що стосується воєнних подій. Не вся інформація стосовно війни - коректна.  Але ж - цікаво!

Зранку мільйон людей хапає комунікатор й давай "шаритись" по інтернету.

А спробуйте не шукати прогнози закінчення війни, чи початку контрнаступу. Бо все це - гадання на кавовій гущі...

Емоційні гойдалки настрою від споживання неперевіреної, іноді вкрай ворожої інформації "стирає" раціональність геть. Тому кращою порадою буде випрацювати звичку довіряти перевіреному джерелу а не "рефлексувати" на гучні заголовки типу: "Командуючий назвав день перемоги!"

За допомогою спотворення реальності контенту ворог закидає роздратування в стан українців. "Немає того контрнаступу, а говорили ... А де перемога до травня?"  А ще землякам "допомагають" в цьому різні корисні ідіоти та "хороші" руські. Тому - слухайте краще файну музику, співайте народних пісень, читайте книжки українською та відвідуйте театри, а не споживайте "жуйку" з навколо воєнної інформації. Крайніми днями побільшало "вкидів" про звірства ворога у ставленні до наших полонених. А вони й ніколи не були толерантними. Тепер, коли їх військо вкрай "нашугане" ЗСУ, технології промивки мізків Кремля стращають українців в тилу. А ви усвідомте: всі москалі бояться українця-старшину (сержанта) ще з радянської армії. Це в них на геному рівні - лякатись нащадків козаків.

Х...й вам орки, а не переляк українців!

С.Лиманов.



1 коментар: