пʼятниця, 28 квітня 2023 р.

Українські школярі отримали 10 тисяч пристроїв від ЮНІСЕФ завдяки фінансуванню ЄС та Кореї



Близько 5000 планшетів для дітей молодшого шкільного віку та 5000 ноутбуків для дітей середнього шкільного віку за кошти Європейського Союзу та Республіки Корея та надані ЮНІСЕФ будуть розповсюджені через навчальні заклади по всій Україні. Ці гаджети  забезпечать дітям можливість продовжувати навчання онлайн, коли особисте навчання було неможливим через ситуацію з безпекою. Навчальні пристрої будуть розподілені серед дітей-переселенців, дітей з обмеженими можливостями, дітей з малозабезпечених сімей або позбавлених батьківського піклування, а також інших незахищених юнаків і дівчат, які не мають пристроїв для підключення до своїх класів.

Поставка відбувається в рамках фінансування Європейського Союзу в розмірі 10 мільйонів євро, спрямованого на забезпечення доступу дітей до освіти в умовах повномасштабного російського вторгнення в Україну. Його мета — підтримати близько 680 000 дітей і 22 000 вчителів безпечними та доступними навчальними просторами — офлайн, де це можливо, і онлайн. «Європейський Союз пишається тим, що підтримує цю ініціативу щодо забезпечення безперервності викладання та навчання. Навіть в умовах повномасштабної російської загарбницької війни діти повинні мати доступ до якісної освіти, де б вони не були», – наголосив Ремі Дюфло, заступник Голови Представництва ЄС в Україні. «Надаючи це обладнання, ми допомагаємо забезпечити безперервність навчання та розвиток дітей для процвітаючого майбутнього України».

Республіка Корея виділила 4 мільйони доларів на підтримку формальної та неформальної освіти дітей в Україні. «Забезпечення доступу дітей до освіти має бути нашим головним пріоритетом у будь-якій ситуації. Минулого року Республіка Корея в рамках нашої гуманітарної допомоги передала дітям в Україні 6 тисяч планшетів. І цього разу разом з ЮНІСЕФ ми раді зробити такий вагомий внесок у майбутнє України. Корея продовжить надавати підтримку Україні». – сказав Посол Республіки Корея в Україні Кім Хен Те.

Лише приблизно третина українських шкіл по всій країні з вересня можуть запропонувати очне навчання. Отже, близько 3 мільйонів дітей отримують доступ до навчання онлайн або за допомогою змішаної модальності: очно та онлайн.

«Кожна дитина має право на освіту, навіть коли це важко забезпечити. ЮНІСЕФ зосереджується на забезпеченні можливостей навчання тих дітей, які мають ускладнений доступ до навчального процесу через відсутність необхідних пристроїв», – зазначив Представник ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін. Ноутбуки та планшети роздадуть дітям у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Харківській, Одеській, Полтавській, Сумській, Чернігівській, Кіровоградській та Херсонській областях. Апарати передадуть у відділи освіти та передадуть дітям у тимчасове користування.

Раніше ЮНІСЕФ спільно з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України розпочав роздачу ще 10 тис. планшетів і ноутбуків дітям у нових доступних районах Харківської та Херсонської областей України.
Фон

Проект ЄС-ЮНІСЕФ вартістю 10 мільйонів євро «Надання екстреної освіти та підтримки навчання дітям і вчителям в Україні» спрямований на те, щоб усі діти, дівчата та хлопчики, особливо найбільш маргіналізовані, мали негайний доступ до захисних можливостей навчання з інтегрованою гендерно-чутливою психікою. медичну та психосоціальну підтримку та соціальне та емоційне навчання та отримують підтримку для продовження навчання та відновлення навчання в безпечному навчальному середовищі (онлайн, змішаному та/або особистому) з підтримкою та мотивованими вчителями в контексті війни в Україні. Там, де неможливо безпечно забезпечити доступ до офлайн-освіти, проект підтримує онлайн-освіту, зокрема впровадження «Всеукраїнської шкільної онлайн-платформи».


Немає коментарів: