пʼятниця, 25 листопада 2022 р.

Війна проти російської економіки працює – Bloomberg




Дефіцит запчастин гальмує російську автомобільну промисловість і загрожує комерційній авіації. Після мобілізаційного путінського наказу десятки тисяч молодих робітників покинули країну. Прогноз ОЕСР, опублікований на цьому тижні, передбачає, що економіка рф скоротиться на 5,6% в 2023 році.

Санкції послабили позиції росії як світової держави. Але щоб переконати її припинити війну, США і Європі доведеться ще більше посилити тиск.

Починаючи з лютого, санкції збільшили витрати на війну, зменшивши здатність москви купувати те, що їй потрібно. Китай, Індія і Туреччина імпортують російську нафту, але з великою знижкою, і росія намагається переорієнтувати експорт газу, який колись призначався для Європи. Імпорт технологій, необхідних росії для підтримки її військової машини - не кажучи вже про майбутні інновації - був фактично припинений протягом декількох місяців.

Санкції рідко призводять до швидких політичних змін або миттєвого припинення конфлікту. Оскільки російські війська відступають, критично важливо, щоб Захід посилив тиск. Очевидно, що США та їхні союзники повинні продовжувати озброювати і фінансово підтримувати Україну. Вони також повинні заохочувати еміграцію з росії. Щонайменше 350 000 людей вже втекли від наказу про мобілізацію, що призвело до різкого падіння довіри споживачів.

Європа повинна продовжувати працювати над закриттям лазівок у санкціях. Є свідчення того, що російські військові імпортують побутову техніку сусідніх країн і використовують їхні мікрочіпи, щоб компенсувати втрату доступу до західних напівпровідників. Вірменія за перші вісім місяців 2022 року імпортувала з Європейського союзу більше пральних машин, ніж за останні два роки разом узяті.

Перш за все, західні уряди і їхні партнери повинні триматися разом. Російська економіка просідає, і війна йде не на користь москві. путін все ще думає, що Захід зламається першим. Але Захід має довести, що він помиляється.

@OstanniyCapitalist



Немає коментарів: