пʼятниця, 23 вересня 2022 р.

Повертаючись до колоніального маркеру




Статуя Єкатерини ІІ.
По-перше, цей комплекс не є пам'яткою архітектури. Це довільна копія статуї, що було знесено на початку 20-ст. І тоді та статуя не була частиною архітектурного ансамблю. Першочергово там мала бути капличка. Її не вдалось збудувати. І замість неї був встановлений фонтан. Який прекрасно гармоніював з оточенням. Але на його місті в кінці 19-ст було встановлено статую Катерини 2 за наказом зі Пітера (тоді ж ще велика кількість міст отримали такі ж накази).
Саме через ідеологічну пропагандистську ціль встановлення цієї статуї, одесити постановили знести її в 1917 році, одразу ж як похитнулась імперія. Навіть, архітектори і майстри тієї статуї самі підписались під постановою про її знесення. ( https://mysliwiec.livejournal.com/2980891.html... )
А в 2007 році копію тієї статуї незаконно поставили в центрі нашого міста саме з тими ж пропагандистськими цілями рашистські посіпаки за "рашистські" ж гроші.
Вона не має жодної архітектурної цінності. І встановлена там цілком незаконно.
1) це тимчасова виставка, яка перебуває на балансі Зелентресту, як клумба!!!!!
2)Катерина 2 - це вільна копія, оригінальна її частина в краєзнавчому музеї.
3) є рішення суду, яке до речі підтвердив ВСУ, що рішення міськради про відтворення цього комплексу незаконне.
4) всупереч закону на охорону 4-х фігур, тому що вони не в музеї, з бюджету міста щорічно виділяється по 2 млн грн.
Це про законність.
(Ігор Корейко)
А про історію треба знати і розуміти обман і окупантські наративи цієї статуї. Обман в тому, що це, мовляв, засновниця міста. Всі знають, що вона не засновувала Одесу, а перейменувала.
Звідси береться два імперських окупантських наративів: ніби як нашому місту тільки 200 років, знищуючи ще 400 років історії нашого міста. І на підсвідомому рівні закладає відлік історії для нас від моменту захоплення міста російськими військами (насправді більше українськими козаками, але це теж опускається.), прив'язує підсвідомість людей до московської окупаційної імперії.
Ще вона скоїла страшні і трагічні злочини проти всіх українців.
Знищила нашу державність.
Знищила наше козацтво.
Ввела кріпацтво - перетворила наших людей на рабів у прямому сенсі слова.
Продовжила активно знищувати нашу історію, і переписувати московитську історію, крадучи її у нас.
Провела жорстку русифвкацію українців.
Вже не кажучи про те як вона зійшла на трон вбивши свого чоловіка і іншого спадкоємця. І як вона здохла під конем, намагаючись сношаться з ним бо була хвора німфоманка.
Ця статуя є возвеличенням всіх цих злочинів в центрі нашого міста...
Злий одесит.


Немає коментарів: