понеділок, 9 травня 2022 р.

Найдивні волонтери




Продовжуємо дивуватись проявам вигадливості сучасної української спільноти. Кожен на своєму місті робить все можливо що б допомогти ЗСУ та спротиву ворогу. Долучаються навіть досить рідкі фахівці та їх прихильники. Дослідники гастроспадщини зі Львова вже провели декілька онлайн лекцій, під час яких збирали в такий спосіб гроші на тепловізори. Отже, новий тиждень і нова лекція благодійного гастрономічного лекторія-збірки коштів на потреби ЗСУ. Це спільний проєкт Авторська Кухня Українська, Пані Стефа, Seeds and Roots. Ukrainian Culinary Heritage Project, Практична кухня. Забуте і нове., «Не пам’ятники», Клуб Галицької Кухні/Klub Kuchni Galicyjskiej/Galician Cuisine Club.

Завтра, у вівторок, 10 травня о 19:00 в Zoom, Олексій Сокирко розповість про польову кухню козацької доби. Олексій - історик, письменник та публіцист, автор книжки - "Кулінарна мандрівка в Гетьманщину".

Правила та розклад ось тут https://bit.ly/lektoriy



Гастрономічні оптимісти об’єдналися, щоб спільно з закоханими в українську кухню зібрати кошти на підтримку ЗСУ. Станом на зараз зібрано близько 78 тисяч грн, з них 56100 вже передали Львівський Лицар, знаній волонтерській організації, яка першочергово спеціалізується на забезпеченні підрозділів ЗСУ високотехнічним та оптичним обладнанням.

Будь-яка пожертва дасть доступ до лекції на вибір, а переказ від 1000 гривень і більше - до усіх (наживо чи пізніше у записі). Лекції проводяться в режимі ZOOM двічі на тиждень (в суботу і вівторок о 19.00год.), починаючи з 16 квітня 2022р.

Серед лекцій вже були такі теми:”За столом в галицьких аристократів” від Ігоря Лильо – історик, львовознавець, автор численних публікацій і книг, директор ГО “Інститут галицької кухні”, та “Невідомі відомі жінки та кулінарні книги з минулого” Лариси Латиповой – авторки проєктів «Авторська Кухня Українська», «Не пам'ятники”. ну й звісно: “Борщ: як страва стала символом” від Маріанни Душар - авторки проєктів «Пані Стефа», «Seeds&Roots», дослідниця української кухні.

Нагадую, гроші збираємо на тепловізори для війська, Війна стосується всіх! Перемога залежить від кожного!

Тому, хто не приєднався до лекторію тих щиро запрошують! Правила та розклад ось тут https://bit.ly/lektoriy Записи всіх лекцій отримають ти хто задонатить певну суму.

До речі, рецензію на книжку Олексія можна прочитати ось тут https://bit.ly/sokyrko



Немає коментарів: