неділю, 8 травня 2022 р.

В Одесі відбудеться благодійна виставка на підтримку нашого війська



В Одесі громадська організація «ВСАД «ІТ-бабусі» влаштовує артвиставку в центрі міста, мета якої — показати недооцінений жіночий вклад у розвиток українського рукоділля. На виставці будуть продемонстровані здебільшого старовинні твори мистецтва, які були зібрані учасницями проєкту, разом з історією їхнього походження та коментарями майстринь, що їх створили. Попри будь-які труднощі, місто Одеса живе та творить, і тому цей культурний перфоманс, який організатори назвали «Мережива часу», відбудеться.

Окрім демонстрації, на заході будуть виставлені на продаж деякі експонати та сувеніри, доходи з продажу яких підуть на потреби Збройних Сил України — керівники проєкту кажуть, що закуплять тактичні аптечки для наших воїнів.

Виставка відкриється творчою зустріччю з музикантом Олексієм Семеніщевим. Звучатимуть особисті історії, пов’язані з рукоділлям, пісні та вірші. Учасники покажуть старовинні вишивані рушники, мережані подушечки-думочки, вишиті картини та серветочки. Всі ці антикварні речі були створені одеситками у різні часи, і вже переважно вийшли з моди та обігу в нашому повсякденні.

ГО «ВСАД «ІТ-бабусі», яка завідує виставкою, надає психологічну, гуманітарну та інформаційну допомогу літнім людям та переселенцям, кількість яких стрімко зросла після лютневого вторгнення путінської росії до України.

З початку великої війни волонтери з цієї організації створили «Гуманітарний штаб «Хранителів часу», де зібрали та відправили понад 800 пакунків з продовольством та продуктами особистої гігієни у будинки для людей похилого віку та інвалідів. Нині «Хранителі часу» запрошують всіх охочих відвідати «Мережива часу», що проходитиме протягом двох тижнів, починаючи з 14 травня 15:00 у творчому просторі «Діалоги» за адресою площа Соборна, 2, де також відбуватимуться майстер-класи, зустрічі, дискусії.

Виставка проходитиме за підтримки ГО «Forum ZFD» у рамках проєкту «Гуманітарний штаб «Хранителі часу».


Немає коментарів: