неділю, 15 травня 2022 р.

Хроніки окупації колишньої губернської столиці




Сьогодні у Херсоні молоду картоплю можна купити по 15 грн/кг, огірки 17 грн, десяток яєць 25 грн, полуницю.

Багато овочів фермери та підприємці окупованої Херсонщини вимушені продавати за мінімальну ціну, аби не згнило, не пропало все. Адже багато було на експорт і продаж по всій Україні. Зараз окупанти як не впускають, та і не випускають продукцію на підконтрольну Україні територію - тільки у Крим. Як-от кажуть: "нарешті ви вільні і можете не боятися торгувати з Кримом".
Є звісно ті, хто почав везти і продавати овочі у Крим. З Криму ж на ринки Херсона багато морської живності, камбали, креветок тощо. У деяких магазинах з'явилась інша продукція, вироблена у мордорі. Є навіть цукерки з поміткою "виготовлено у днр"
Також багато продають з рук медикаменти. Люди вимушені ходити від машини до машини з надією купити собі такі необхідні ліки.
Хто по-старше, згадує: "все точно, як було у 90х". Проте всі розуміють, що це тимчасово, і всі чекають, коли Херсонщину звільнять від орди.
Дуже надіюсь, що цього літа з вільної Херсонщини знову пустять баржу з кавунами на Київ, і трохи згодом нарешті можна буде з'їздити в Українські Євпаторію, Судак і Севастополь.

Ю.О.


Немає коментарів: