понеділок, 8 листопада 2021 р.

Дослідження КСВ-ініціатив в Україні: в пріоритеті освітні проєкти та співпраця з громадським сектором




Команда платформи змістовних партнерств Pro Bono Club Ukraine створила вже Другий каталог КСВ-ініціатив, щоб посилити ефективність співпраці бізнесу з громадським сектором. Інформаційними партнерами проєкту виступили Асоціація "IT Ukraine", платформа професійного розвитку Happy Monday, Європейська Бізнес Асоціація та Центр «Розвиток КСВ». Ознайомитись з каталогом можна за посиланням.


Каталог складається з трьох частин: статистичний огляд сфери корпоративної соціальної відповідальності (КСВ) українських компаній; ключові інтереси компаній згідно з Цілями сталого розвитку ООН; приклади реалізованих КСВ-ініціатив українських компаній.


У статистичному дослідженні взяли участь 44 компанії (21 національна та 23 міжнародні компаній). 53 компанії загалом поділились своїми КСВ-ініціативами.


Розповімо про основні хайлайти статистичного огляду сфери КСВ в Україні. Більшість компаній проводять освітні проєкти, займаються поліпшенням умов праці та розвитку персоналу, а також організовують благодійні збори коштів. Лише 25% компаній мають окремий КСВ-відділ. 70% опитаних компаній включають КСВ-діяльність (PR — 34%, HR — 20%, маркетинг — 16%).


Щодо річних бюджетів, то серед компаній, які поділились цією інформацією, бюджет варіюється від 7 тис. грн до 370 млн грн. 43% компаній планують збільшувати річний бюджет на КСВ


Зазвичай компанії працюють над зовнішніми та внутрішніми проєктами та ініціативами. 86% компаній співпрацюють із громадськими організаціями та благодійними фондами.

Загалом КСВ-проєкти опитаних компаній охопили понад 33 млн аудиторії за минулий фінансовий рік.
Окрім статистичного огляду, в каталозі можна ознайомитись з ключовими інтересами компаній та переглянути приклади реалізованих КСВ-ініціатив українських компаній. Ця інформація допоможе будувати змістовні партнерства бізнесу та громадського сектору для реалізації спільних КСВ-ініціатив. Доступ до каталогу за посиланням.



Немає коментарів: