вівторок, 6 липня 2021 р.

П’ять громад Одеської області будуть залучені до реалізації проєкту в області культурно-креативних індустрій



В одеському офісі “Дія бізнес” відбулася презентація проєкту “Культурна демократія”, який реалізовує ГО “Арт-Емес” за підтримки Українського культурного фонду.
Основна мета проєкту – розробка та впровадження алгоритму формування культурної політики у сфері культурних та креативних індустрій територіальних громад. Будуть долучені Ананьївська, Вилківська, Кілійська, Любашівська, Ренійська ОТГ.

Вікторія Карпєнко, керівниця проєкту зазначила: “Ми впевнені, що громади, обрані для участі у проєкті, стануть регіональними центрами розвитку креативних індустрій, бо мають необхідні ресурси та потенціал.

Проєкт дозволить бізнесменам та місцевій владі по-іншому подивитись на можливості культури та зрозуміти, що культурні та креативні індустрії - це розвиток таких сфер креативної економіки на місцевому рівні як: туристичний бізнес (медичний, гастро-, зелений та інші туризм), народні промисли, народна творчість, музика, театр та інші види мистецтва, ІТ, мода, дизайн, реклама тощо.

Також ми дуже хочемо, щоб у кожній громаді утворилась спільнота активних громадян, які бачать своє подальше життя та розвиток саме у рідній громаді і закликаємо приєднатися до нас всіх небайдужих ”.



Проєкт сприятиме розвитку креативного підприємництва, створенню нових локальних культурних та креативних продуктів, які можуть бути використані як основа створення туристичних маршрутів, креативних кластерів. Крім того, реалізація проєкту передбачає залучення підприємців культурних та креативних індустрій до створення та обслуговування туристичних потоків, що дозволить показати результат від створення та розвитку культурних та креативних індустрій у короткий термін.

Що має бути зроблено:

- створено мережу підприємців до якої долучаться підприємці Савранської ТГ та ТГ Болградського району; таким чином до неї увійдуть підприємці 11 громад, у тому числі жінки-підприємниці;

- проведено мапування ресурсів сфер культури та креативних індустрій 5 громад Півдня та Півночі Одещини;

- проведено оцінку можливостей використання багатофункціональних креативних просторів, як місць громадської активності.

- залучено представників громадського сектору та підприємців культурно-креативних індустрій до практичних заходів з дослідження ресурсів громади та розробки концепції створення креативного простору.

- вибрано смартспеціалізацію громади, яка дозволить ефективно використовувати ресурси, орієнтація на креативні індустрії

Нашими партнерами стали проєкти та організації:


Центр Дія.Бізнес Одеса

Інститут громадянського суспільства в рамках проєкту «ЄС для сталості громадянського суспільства в Україні», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу

програма «Підтримка адвокаційних кампаній», що реалізується Міжнародним республіканським інститутом (МРІ), за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)

Презентація проєкту в обраних громадах відбудеться в липні. Якщо ви хочете долучитись до проєкту пишіть нам у приватні повідомлення на нашу ФБ сторінку.
Юлія Сущенко.


1 коментар: