вівторок, 6 липня 2021 р.

“Аннетт” та “Пам’ять”: фільми з Канн відкривають 12-й Одеський міжнародний кінофестиваль



12-й Одеський міжнародний кінофестиваль розпочинає оголошення програми позаконкурсної секції “Міжнародні Гала-прем’єри”. Першими стрічками стали учасники 74-го Каннського кінофестивалю — фільми “Аннетт” Леоса Каракса та “Пам’ять” Апічатпонга Вірасетакула, які претендують на “Золоту пальмову гілку”.

Стрічка “Аннетт” відкриватиме Каннський кінофестиваль, який розпочнеться 6 липня. Фільм також представлено в основному конкурсі. “Аннетт” – перший фільм Леоса Каракса після “Корпорації “Святі мотори”, який вийшов у 2012 році і був визнаний журналом Cahiers du Cinéma найкращою стрічкою року. Головні ролі у “Аннетт” виконали Адам Драйвер та Маріон Котіяр.

Леос Каракс — відомий французький режисер, сценарист та актор. Він призер Берлінського кінофестивалю, дворазовий номінант премії “Сезар”, володар почесного “Золотого леопарда” кінофестивалю в Локарно та вже втретє учасник основного конкурсу Каннського кінофестивалю. У своєму шостому, але першому англомовному, фільмі “Аннетт” режисер у формі рок-опери показує історію стендап-коміка та оперної зірки, життя яких перевертає народження доньки Аннетт із незвичайним даром.

Сценаристами виступили брати Рой та Рассел Мейл, засновники та учасники культового гурту “Sparks”, які до зустрічі з Караксом вже декілька років працювали над створенням мюзиклу. Також вони стали співавторами музики до стрічки.

Стрічка “Пам’ять” для режисера Апічатпонга Вірасетакула — перший фільм, який він зняв англійською мовою та поза межами рідного Таїланду. Фільм також є учасником основного конкурсу 74-го Каннського кінофестивалю. Дія стрічки, головну роль у якій виконує Тільда Свінтон, відбувається у Колумбії.

За сюжетом Джессіка приїздить сюди з Шотландії. Відколи жінку налякав гучний шум на світанку, вона не може заснути. У Боґоті, під час відвідин своєї сестри, Джессіка зустрічає археологиню Аґнес, яка вивчає людські останки, виявлені при будівництві тунелю. Під час поїздки на місце розкопок, героїня натрапляє на рибалку Ернана. Вони діляться спогадами біля річки. Коли день наближається до завершення, Джессіку опановує відчуття ясності. Фільм “Пам’ять” присвячено колоніальній історії Колумбії і тому, як колективна пам’ять породжує відчуття страху.

Тайський незалежний режисер, сценарист та продюсер Апічатпонг Вірасетакул вважається майстром “повільного” кіно. Він знімає нетрадиційні з точки зору нарративу фільми — “Таємничий полуденний об'єкт”, “Благословенно Ваш”, “Тропічна хвороба”, “Синдроми і століття”. У 2010 році його стрічка “Дядечко Бунмі, який пам'ятає свої минулі життя” був удостоєний “Золотої пальмової гілки” 63-го Каннського кінофестивалю.

Повна програма позаконкурсної секції “Міжнародні Гала-прем’єри” буде оголошена незабаром.

12-й Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться з 14 до 21 серпня.

12-Й ОДЕСЬКИЙ МІЖНАРОДНИЙ КІНОФЕСТИВАЛЬ ДЯКУЄ ЗА ПІДТРИМКУ СВОЇМ ПАРТНЕРАМ ТА СПОНСОРАМ:
За підтримки Державного агентства України з питань кіно
Генеральний партнер - АТ "ТАСКОМБАНК"
Офіційний партнер - izibank
Офіційний алкогольний спонсор - ARARAT
Платіжний партнер - Mastercard
Партнер фестивалю - Uklon
Генеральний медіа партнер - телеканал "Україна"
Офіційний партнер - кінокомпанія Star Media
Офіційний аудитор – Kreston GCG
Партнер фестивалю - DzygaMDB
Головний радіо партнер - NRJ
Медіа партнер- видання Marie Claire
Світський партнер - JetSetter
Інформаційний партнер - журнал про кіно VGL cinema
Медіа партнер - сайт мicта Одеси 048.ua
Інформаційний партнер - Kyiv Media Week
Виконавчий комітет Одеської міської ради
Одеська обласна державна адміністрація


Немає коментарів: