неділю, 7 березня 2021 р.

З 6 березня стартують конкурси на посади державної служби



З 6 березня набирає чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби».

Звертаємо увагу, що порядок проведення конкурсної процедури регулюється відповідно до постанови КМУ від 25 березня 2016 року №246.

Натомість постанова Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 року № 290, якою затверджено Порядок призначення на посади державної служби на період дії карантину – втрачає чинність.

Таким чином, конкурси на посади, з якими до набрання чинності цим Законом укладені контракти про проходження державної служби на період дії карантину, оголошуються протягом 6 місяців. Граничний термін дії контрактів, укладених на час карантину, становить 9 місяців.

Також, звертаємо увагу, на деякі важливі моменти, що пов’язані з процедурою проведення конкурсного відбору:
проведення конкурсів передбачається в тій же черговості, що і добори на посади державної служби. Це означає, що в першу чергу конкурси буде оголошено на ті вакансії, призначення на які відбулося у квітні минулого року;
оголошені добори для призначення на вакантну посаду державної служби на період дії карантину, рішення за результатами яких не оприлюднені, скасовуються;
якщо рішення про призначення на посаду державної служби особи за результатами добору не прийнято станом на 06.03.2021 року, результати відповідного добору скасовуються;
спеціальна перевірка, встановлена статтею 56 Закону України «Про запобігання корупції», не проводиться стосовно осіб, які призначаються на посади державної служби або в органах місцевого самоврядування не пізніше наступного робочого дня після припинення дії контракту про проходження ними державної служби на період дії карантину. Але за умови, що стосовно таких осіб вже проводилася спецперевірка під час укладання відповідного контракту.

Слідкуйте за оновленням інформації щодо відновлення конкурсів на офіційному сайті НАДС та Єдиному порталі вакансій на державну службу.


Немає коментарів: