понеділок, 8 березня 2021 р.

Единий засіб мандрувати - відрядження


Рік карантинних обмежень на подорожі майже добігає кінця. Наш редактор, який бувало 200 діб за рік бував у дорозі, у лютому здійснив 3 мандрівки. Від найближчого Херсону, до віддалених - Чернівців. Ну а під кінець, де й підхопив застуду - Київ. 

Перші враження: люди втомились від соціального дистанціювання. Тому при першій нагоді - скупчуються. В обідній час в центрі Херсону в ресторані важко знайти вільний столик. Як й у Києві в п'ятницю в районі княжого міста. Заходять всі в масках... 



Потяг з Одеси на Чернівці, як і зі Львова на Одесу з щільно заповненими купе. Вагони помили, ковдри теплі, антисептики всюди є. Додалось нових вагонів, але не у 122 з Києва до Миколаєва. 

Сніданки в готелі в центрі Чернівців у два рази дешевше, ніж в Києві в районі вокзалу. Якість - порівняно теж. Кава в Херсоні, майже у всіх закладах де був за день(3) однаково смачна. В Чернівцях в ресторані біля мерії в обід пропагують вина з Одещини. Але мої лаври напою з Теннесі тамошнього виготовлення, яким пригощали в одній установі перед обідом.



Короче кажучи, по Україні навіть у відрядженні можна мандрувати. Порівняйте з Німеччиною, де однокашник був у відрядженні зі Словаччини, в той самий час.

На фото: Чернівці, Київ, Херсон.




Немає коментарів: