пʼятницю, 30 жовтня 2020 р.

Про стратегії нова книга мого приятеля

 

"Бесіди майстра Хай Tao про стратегію" нова книга мого старого приятеля Валерія Пекара. Валера знаний громадський діяч, бізнесмен та викладач знайомий багатьом по своїм книгам про "різнобарвний" маркетинг. На сьогодні він приготував працю про стратегії. Каже що добирався до цієї книжки з 2013-го, а писав - рік. На презентацію в онлайні він вдягнув червоний одяг. Знаючи Валерія років двадцять, помічав що він символи поважає, а полюбляє помаранчевий та жовтий колір в одязі. Ніякої агресії. Ну події в суспільстві останнього року, мабуть, таки вплинули на цю виважену людину.
Те, що Валерій "взявся" за стратегії - добре, мені здалось. Дійсно, цей засіб досягти перемоги, якому декілька тисяч років, на жаль в сучасній Україні мало хто застосовує. Все більше - хайп зловити хочуть... Мислити стратагемами - це навіть не вища математика. Серед бізнесменів поодинокі собі "дозволяють" таке робити. В держуправлінні й тих немає. А вже пора! Складність геополітичного та внутрішнього стану вимагають від вітчизняних політиків та бізнесменів нелінійних дій. І так, вже нема на кого озиратись... Ми у відкритому космосі 21-го сторіччя. Тому ще раз, вітаю друга з прем'єрою. Книгу не читав, тому залишу емоції на потім. Поки скажу що: "книжка викладає здобутки світової стратегічної думки останніх двохсот років". 
Амбітне завдання! Подивимось як Валерій Пекар, один з найвідоміших бізнесменів України його виконав.  Буде також цікаво почитати рецензій. А найбільше чекаю "реакції" від філософів підприємництва. Знаю декількох панів, може сам нарешті...

А поки, треба замовляти книгу, щоб не розкупили.


В.Головченко, 
фото О.Красовицького.


Немає коментарів: