пʼятницю, 2 жовтня 2020 р.

Вибори: федералізація, фейкова соціологія і всі проти Труханова



Поки російські сайти, орієнтовані на українську тематику, продовжують писати, що «Местные выборы в Украине покажут тенденцию к федерализации страны», українські маніпулятивні видання заглиблюються в регіональні конфлікти та суперечки. Щодо Одеси, проросійські кандидати намагаються похитнути рейтинг Труханова, наприклад: «Сергей Кивалов уверенно выходит на первое место в мэрской гонке». На підтвердження цього публікують результати “опитування”, згідно з яким «лидер Украинской морской партии обогнал действующего мэра» (25% за Ківалова проти 24,3% за Труханова). Щоправда, за два тижні до цього опитування КМІСу продемонструвало підтримку Труханова на рівні 47%, а Ківалова – менш ніж 5%. Оскільки за ці два тижні ніяких серйозних потрясінь в Одесі не відбувалось, немає підстав вірити такій радикальній зміні вподобань.


Схожими прийомами користувалась і ОПЗЖ, яка на пост мера Одеси висунула колишнього губернатора Одеської ОДА нардепа Миколу Скорика. Продукували заголовки типу «Скорик готовится к сражению с Трухановым в двух турах», посилаючись на якусь свою “соціологію”: «По той социологии, которая есть у нашего штаба, центрального и нашего, одесского, шансы на то, чтобы победить Геннадия Труханова, очень высоки». Хоч і, на відміну від більш оптимістичного Ківалова, додавали, що «это нельзя сделать в один тур».

А от кандидат від партії Слуга народу Олег Філімонов «большинством экспертов признан техническим». Склад цієї більшості не уточнювали.


Немає коментарів: