суботу, 21 березня 2020 р.

Увага! Віруси інформаційні ширяться

Була б наша воля, ми б видалили усі сайти-сміттярки, які плодять таку інформацію. Оці “зливні бачки” з посиланням один на одного, викривили інформацію і розповсюдили маніпуляцію, що на 2 місяці у зв’язку з карантином відтерміновується плата за комунальні послуги.


Що трапилося?


Справді Верховна Рада внесла зміни до Закону України про “Про житлово-комунальні послуги” на період карантину. http://bit.ly/2xQRNZG

Завдяки цим змінам, якщо ви раптом не зможете заплатити комуналку вчасно, то вам не треба буде платити пеню до 1 липня. Так само до 1 липня призупиняється саме нарахування пені. Але обов'язок платити за спожиті послуги вчасно Закон не припиняє і не скасовує!

До речі, 18 березня на засіданні Уряду прем'єр-міністр Денис Шмигаль дав розпорядження міністерствам соцполітики, фінансів та економіки за три дні прорахувати компенсацію частини комунальних платежів для громадян, які через карантин будуть вдома і споживатимуть більше комунальних послуг. Міністри мають на наступне засідання представити відсоток відшкодування, потрібну суму і, головне, чи призначати таку компенсацію всім громадянам чи лише якійсь категорії.


Немає коментарів: