понеділок, 27 січня 2020 р.

Усе буде - по стандартам!


Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва провів днями в Миколаєві конференцію "Сертифікація в галузях рослинництва, бджільництва та переробки". Фермери південних областей України уважно знайомились з особливостями сертифікації за правилами органічного виробництва. Все більше агропідприємців усвідомлює що їх ринки збута стають все глобальнішими, а значить - треба виробляти овочі, фрукти за стандартами якості. Цей шлях ще пару років тому минули українські виробники молока та м'яса. Овочеводи не хочуть відставати, тому розбирались у сертифікації за схемою глобальних торговельних мереж
Євросоюзу - Global GAP. Знайомились у стандартах якості САС, США, Канади, Китаю, ОАЄ. Окрема презентація була присвячена сертифікації продуктів для арабо-мусульманських користувачів "Халяль"стандарти. Вимоги цього етно-культурного стандарта допоможуть українським виробникам харчової продукції активніше виходити на перспективні ринки Близького Сходу.

У конференції брали участь як відомі виробники продукції ланів, так новачки. Атмосфера була неймовірно тепла й уважна. Здається, фермери з бджолярами стають прилежними бізнес-учнями. Розмір експорту цих виробників з кожним роком збільшується. Доля органічних (по-справжньому) продуктів - зростає.

С.Лиманов.



Немає коментарів: