середу, 18 вересня 2019 р.

Миколаївські книги стали лауреатами загальнонаціонального конкурсу «Українська мова – мова єднання»

«Миттєвості війни» та «Миколаївщина козацька» - миколаївські книги, які стали лауреатами ХХ загальнонаціонального конкурсу «Українська мова – мова єднання», що проходив у серпні в Одесі. Він має на меті зміцнення державотворчої функції української мови, піднесення рівня мовної культури.

Видання «Миттєвості війни» стало лауреатом у номінації «Рубежі подвигів і безсмертя», а «Миколаївщина козацька» у номінації «Країна. Витоки. Родовід».


Обидві книги були видані завдяки фінансовій підтримці Миколаївської обласної державної адміністрації. Кожна з них є унікальною за підбіркою матеріалу та авторським поглядом.

Книга «Миттєвості війни» - результат роботи обласного центру пошукових досліджень та редакційно-видавничої діяльності. Видана у 2016 році місцевим видавництвом ТОВ фірма «Іліон» в рамках виконання Комплексної програми увічнення пам’яті учасників антитерористичної операції, жертв воєн та політичних репресій у Миколаївській області на 2017-2020 роки. Тираж – 700 примірників, загальна вартість - 100 тис. грн. Видання присвячене участі жителів Миколаївщини в антитерористичній операції в Донецькій та Луганській областях. Книга включає біографічні нариси про військовослужбовців, які загинули під час протистояння російській агресії в Криму та на Сході країни, спогади земляків-учасників антитерористичної операції, нариси про бойовий шлях військових підрозділів, що дислокуються на Миколаївщині, матеріали про волонтерський рух на Миколаївщині. Окремими блоками до книги включено фотоматеріали, надані бійцями ЗСУ, волонтерами. До видання також увійшли дані про наших земляків-учасників АТО, відзначених посмертно державними нагородами.

«Миколаївщина козацька» - книга миколаївських авторів Ковальової О.Ф., Шарафанова О.М., Добровольського О.А., видана місцевим видавництвом ТОВ фірма «Іліон» у 2017 році. Книга вийшла в світ за підтримки Миколаївської обласної державної адміністрації, за рахунок коштів обласного бюджету в рамках обласної Програми підтримки вітчизняного книговидання, книгорозповсюдження та популяризації української книги у Миколаївській області на 2017-2021 роки. Тираж видання – 1000 примірників, загальна вартість – 117 тис. грн. Це унікальне видання, у якому вперше осмислюється козацтво на Миколаївщині як соціальна верства, що протягом століть була носієм, хранителем і виразником українства. Часові межі розповіді – від зародків козацтва до ліквідації Січі наприкінці XVIII століття. У 2018 році книга стала переможцем XII обласного конкурсу «Краща Миколаївська книга» у номінації «Краще історико-краєзнавче видання».


Немає коментарів: