пʼятницю, 18 січня 2019 р.

Виставки студентських робіт «Велич України в її Соборності»

22 січня о 15.00 в Одеському літературному музеї відбудеться відкриття виставки студентських робіт Одеського художнього коледжу ім.М.Б.Грекова.

Студенти Одеського художнього коледжу ім. М.Б. Грекова представлятимуть на виставці «Велич України в її Соборності» свої роботи присвячені славетній події в національній історії.
Своєю творчістю молодь зазначила, що треба любити свою Вітчизну, пишатися нею і гордо нести по життю звання представників мудрого і творчого, героїчного і відважного, великого українського народу.

22 січня 1919 року в Києві на Софійському майдані сталася визначна подія в історії нашого народу - урочисте проголошення Акту Злуки: в єдину українську соборну державу об'єдналися Українська Народна Республіка і Західно-Українська Народна Республіка.

Йому передувало підписання (22 січня 1918 р.) Четвертого універсалу Центральної Ради, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. Західно-Українську Народну Республіку було проголошено в листопаді 1918 року. Процес об’єднання України завершився 22 січня 1919 року.

21 січня 1990 року жителі багатьох населених пунктів по дорозі між Києвом і Львовом утворили живий ланцюг, відзначивши цю історичну дату. Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року.

Соборність – це символ. Символ боротьби за волю та незалежність. Порозуміння між людьми. Це часточка надії і віри у світле майбутнє. Вважаємо, що відзначення цього свята сьогодні важливе, як ніколи. Воно нагадує нам про те, що лише в єдності ми маємо силу, лише разом зможемо подолати всі біди та нещастя, які випали на долю нашого багатостраждального народу. Нам, українцям, необхідно тепер, як і у 1919 році, знайти спільну мову та порозумітися, адже, пам’ятати, ми власноручно пишемо сторінки історії і на помилку не маємо жодного права. Нам можуть не пробачити її ані пращури, ані нащадки.



Немає коментарів: