середу, 17 січня 2018 р.

Рух зі швидкістю XIX ст.?

В 1873 році, запам'ятайте, почался рух поїздів від Знам'янки до Миколаєва. А тепер подивиться розклад 2017 го року потяга Харків-Херсон. Цей маршрут сучасний залізничний траснпорт Укрзалізниці долає за 9 годин! Практично з тією швидкіст"ю, що і в позаминулому столітті. Но тоді цей шлях для зерна та руди в порт був революційно швидкий, то сьогодні - він надзвичайно повільний! Тим більше для людей, які живуть в темпі 21-го. 

Цей потяг взагалі має дуже дивний розклад. З 18 годин від Миколаєва до Харкова, згідно розкладу, в нього біля 6 годин різних зупинок. Деякі - технічні, де колись, мабуть, змінювали паровоз, а пасажирів не випускають на перон...
Навіщо? 
Багато чого в старій системі рейкового транспорту залишилос з того 19-го століття. Так прогрес не наблизити до України. А як же нові компютери, програми які закуповуються? Сотні високооплачуваних співробітників, табун директорів різних... І це "чудо" залишається державним, корумпованим й безглуздим. Все більше приватних перевізників вантажів відмовляються мати з УЗ будь які справи! Але що може зробити громадянин? Дороги по суходолу на Кривій Ріг з Миколаєва часом немає зовсім! Літак - не літає, як й теплоходу не має, вся надія на залізницю. А вона везе зі швидкістю позаминулого віку!
Конкуренцію на залізниці ми ще не скоро побачимо, тому треба вимагати сучасний сервіс самим громадянам. Скоротимо час нашого безглуздого сидіння в малокомфортних вагонах Укразалізниці.
В. Інгульский.



Немає коментарів: