четвер, 18 січня 2018 р.

"Біла ворона" опинилась в українському театрі


Після поважного ювілея театру Миколаівській академічний український театр драми та музичної комедії дав довго очікувану прем'єру. Рок-оперу "Біла ворона" композитора Генадія Татарченко та автора лібрето Юрія Рибчинського поставив екс-миколаєвець, нині модний в столиці режисер - Максим Голенко. Балетмейстера-постановника рок-опери "Бiла ворона" Максима Булгакова також спеціально запросили із Києва.



Спектакль про історію кохання та відваги Жани Д'Арк вийшов яскравим та сучасним.


- В ньому зайняті всі компоненти нашого театру: це і балет, це і оркестр, це і артисти драми, артисти-вокалісти. Тут дуже великий троьхкомпонентний складний проект, - розповів керівник літературно-драматичної частини театру Богдан Головченко. - Він по-перше актуальний, по-друге цікавий з точки зору художнього змісту і по-громадянськи - дуже класний.


В нас дві Жанни Дарк(Олександра Студзинська та Ірина Граф), два Жульєни(Майло Юрченко та Олег Олексишин), дві Столітні війни, два диявола(Павло Чирва та Олександр Маглеваний). Ці люди змінюються, ми змогли охопити різні бачення людей. Одні - більш жорсткі. Інші - біль м'які та романтичні. Але вони різні і це дуже стало цікаво. 
 

Молодому глядачеві важливо побачити на сцені приклад відваги та самопожертви. А молоді актори, яких зайнято біля 30, зі всіх сил свого таланту намагаються розповісти про громадянський вчинок національної героїні Франції. Версія яку показують в Миколаєві вельми повчальна та пластична. Популярна музика не дає занудьгувати. 


В найближчі січневі дні рок-опера буде 20 та 21.

С.Лиманов. Фото Б.Головченко.


Немає коментарів: