середу, 5 липня 2017 р.

«Клятва репортера» як запобіжник «джинси»

7 липня випускники Коледжу преси та телебачення вже в 13й раз проголосять «Клятву репортера».
Заснована випускниками Коледжу в 2004 році в період «темників», вона й досі залишається актуальною. «Дотримуватись усіх принципів професійної етики..», «поважати правду і право суспільства знати її…», «не одержувати хабара за публікацію чи не публікацію будь-яких матеріалів…», - всі ці складові Клятви репортера й до сьогодні є запорукою підготовки об’єктивних та неупереджених матеріалів випускниками Коледжу преси та телебачення.



Гліб Головченко, секретар НСЖУ, директор Коледжу преси та телебачення, генеральний продюсер ТК ТАК TV, заслужений журналіст України, лауреат державної премії імені Івана Франка в галузі інформаційної діяльності: «Ми пишаємося нашими випускниками і тим, що протягом 13 років вони продовжують традицію своїх колег – бакалаврів інформаційної діяльності, які виступили в 2004 році проти «темників», що заполонили шпальти та ефіри українських медіа. Дотримання професійних стандартів в підготовці матеріалів – це базова основа, якій ми навчаємо студентів в нашому навчальному закладі. Кодекс етики українського журналіста – це те, про що ми говоримо з першого дня навчання студентів у Коледжі. «Клятва репортера» - це ті етичні принципи, з якими виходять наші випускники у «дорослу» журналістику».
За 12 років існування «Клятву репортера» дали близько 200 випускників Коледжу преси та телебачення. За цей час в інформаційному просторі жодного разу не прозвучали звинувачення на адресу випускників Коледжу щодо порушення професійних стандартів або не дотримання Кодексу етики українського журналіста.

На сьогодні випускники Коледжу преси та телебачення є єдиними в Україні, хто проголошує подібну клятву!


Немає коментарів: