понеділок, 15 травня 2017 р.

Василь Сергієнко як ліки від толерантності

Василь Сергієнко – журналіст, поет, соціолог, громадський діяч, прихильник ВО "Свобода". Був закатований 4 квітня 2014 року поблизу Корсунь-Шевченківського на Черкащині через його викриття злочинної діяльності регіоналів.
Герой України Василь Сергієнко народився 23 квітня 1956 року на Черкащині. В 1973 році закінчив Корсунь-Шевченківську середню школу № 2, потім журналістський факультет Київського державного університету імені Т.Г. Шевченка, також здобув фах лікаря-ветеринара та соціолога. Видав 2 поетичні збірки та написав плеяду картин. Підтримував молодих спортсменів, практикував йогу та вегетеріанство.
З 2000-х років є прихильником Всеукраїнського об'єднання "Свобода", тісно співпрацював та товаришував із корсунськими свободівцями. Був активним учасником Революції Гідності, неодноразово їздив на Майдан. Василь стояв на Корсунському блокпості, який був організований мешканцями міста під керівництвом ВО "Свобода" для того, щоб не допустити до столиці підрозділи «Беркуту» та тітушок.
Василь Сергєнко був одним із організаторів народних віча, після яких проходила люстрація чиновників Януковича. Також працював і боровся, щоб не допустити реваншу регіоналів в галузі медіа, став автором циклу різких викривальних статей.
4 квітня 2014 року був жорстоко побитий та викрадений з двору власного будинку в місті Корсунь-Шевченківський. Друзі почали шукати - особливо ретельно в районі дачі нардепа екс-регіонала Бобова, що був об'єктом Сергієнкового розслідування. Вранці наступного дня знайшли закидану сміттям яму в декількох кілометрах від тієї дачі. У ній виявили тіло закатованого журналіста. Слідчі і прокурори-сепари не захотіли виявити замовників вбивства і навіть не розглядали причетність Бобова до викрадення та вбивства Василя Сергієнка.

4 квітня 2017 року виповнилось 3 роки від дня загибелі Героя Небесної Сотні Василя Сергієнка. Влада дала йому Героя України, бо це їй нічого не вартує, адже краще сунути зірочку Героя, чим придушити цих слідчих, прокурорів та суддів, які не захотіли покарати вбивць і цинічно над всіма нами познущались.

Історія катування і безкарного вбивства Василя Сергієнка повинна наштовхнути нас на деякі висновки. Ми програємо, якщо не вилікуємось від толерантності до сепаратистів!


29 квітня 2017 року Грудініна Наталя Миколаївна,


Немає коментарів: