четвер, 17 грудня 2015 р.

Громадянам пропонують "взятись" за соціальні послуги

Держава - є вельми не ефективним надавачем послуг. Зокрема - соціальних: хворим, літнім, та з фізичними вадами. Це, нажаль не новина. Новина, що в нову національну стратегію розвитку громадянського суспільства в Украіні на 2016-2020 роки пропонується внести завдання - розвиток соціального підприємництва і зокрема, соціальних послуг. Вчора в Одесі пройшов регіональний семінар, щодо пропозицій в регіональні програми сприяння розвитку громадянського суспільства. На 25 одеситів було 2 миколаівця, та 1 херсонець. Говорив кожний. Громадянське суспільство, це вже зрозуміли всі, такий надійний тил держави. Війна на сході це продемонструвала. Але далі, виступати "донором" політики та держслужби, ніяких громадських організацій не вистачить.
Настав час коли неприбуткова діяльність громадськості може бути спрямована на виконання послуг в громаді! Чому волонтерами можно працювати на інтереси держави, а за гроші - ні?!
Хто як не громадськість сможете якісно виконати послуги догляду за літніми, хворими, малими?
Ще й тому, що безробіття - скрізь! А послуги, за посередництвом держслужбовців з малою платньою стають коштовнішими.
Слушна думка.
Гадаю, що й на Миколаєвщіні, як і загалом на півдні Украіни, почнут створюватись соціальні підприємства для виконання послуг населенню. Хотілось би тільки, щоб карта їх послуг не була куцею. А для цього, варто розробити регіональну програму розвитку підприємництва у громадському секторі. Зробити це повинні громадяни, а не чиновники, які напхають до карти послуг установ соціального забезпечення, таких виконавців, як колишній князь ціх міст(Потемкін)!
В.Головченко



Немає коментарів: