середу, 16 грудня 2015 р.

«Подарунок Миколаєву – до Миколая»

Цієї п’ятниці о 12.00 в музеї «Старофлотські казарми» (вул. Набережна, 29) відкриється експозиція 170 найкращих світлин міжнародного фотоконкурсу «День»-2015. Миколаїв стане першим після Києва містом, яке побачить фотопогляд найкращих майстрів та аматорів на рік, що минає. І ще один вагомий бонус від «Дня»: головний редактор Лариса Івшина відрядила на південь редакційну команду - авторів цьогорічного публіцистичного триптиха («Котел», «Я – свідок» та «Катастрофа і Тріумф») Івана Капсамуна, Валентина Торбу та Марію Семенченко, які представлять свої бестселери. Зустріч авторів із «живими силами» Миколаєва почнеться о 15.00 в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О. Гмирьова (вул. Московська, 9). Усі охочі під час заходів зможуть придбати наші книги, а також передплатити свій «День». Ці інтелектуальні подарунки «до Миколая» редакція приготувала Миколаєву на запрошення міського голови Олександра Сенкевича та за сприяння народного депутата України Тараса Кременя й директора Коледжу преси та телебачення, генерального продюсера ТК ТАК TV Гліба Головченка.

«День» у Миколаєві чекають. Про це кажуть і наші партнери, і наші читачі. «Початок днів «Дня» 18-го грудня, напередодні Дня святого Миколая – це справді свято. «День» продовжує
проштовхувати ідею «у Миколаїв – на Миколая» і створює таку інтелектуальну подію для людей, які сьогодні хочуть відчувати себе частиною великої України», - вважає читач «Дня» із першого номера Гліб ГОЛОВЧЕНКО. «Сподіваюсь, Дні «Дня» дадуть новий поштовх розвитку інформаційної політики «Дня» на Миколаївщині. Адже «День», телекомпанія ТАК ТV та Коледж преси і телебачення зробили все, щоб у переломному лютому-березні 2014 року південь залишився саме півднем України», - додає він.

На фото і книжкові новинки «Дня» чекають і педагоги місцевих шкіл, які минулого року завдяки меценатській підтримці стали власниками книг з Бібліотеки «Дня». «Як вчитель історії я захоплена серією «Бронебійна публіцистика». І дійсно: «Якщо Україні й потрібна революція , то - інтелектуальна». На уроках історії основною технологією для мене є технологія критичного мислення, а краще сказати у світі нових викликів – аналітичного мислення. Тому нова інформація дуже потрібна для молодого покоління. Інформація достовірна, патріотична, наукова. Ці слова і характеризують серію газети «День», - говорить Тетяна ГЕЛЛЕР, заступник директора з виховної роботи, вчитель історії Першої української гімназії імені Миколи Аркаса. - А такі роботи як «На новий шлях. Чому я не хочу вертатися в СРСР?» Івана Багряного та «Деколонізація СРСР – єдиний гарант миру в усьому світі. З таборового зошита» Василя Стуса із вашої серії, на мою думку, потрібно прочитати усім свідомим громадянам».

«Я дуже рада, що ви до нас приїдете, - каже і підприємець та волонтер Ірина ТАНГАРОВА, яка однією з перших придбала нашу історичну новинку «Повернення в Царгород» та фірмову хустку «Дня». – Минулого року я не змогла відвідати фотовиставку і дуже жалкувала про це. Обов’язково прийду сама і запрошу всіх знайомих на відкриття. І дуже вдячна за ваші книги. Читаю «Повернення в Царгород» і навіть виникає бажання шматочками викладати його в мережу. По-перше, це дійсно дуже цікаво. По-друге, ми справді вивчали свого часу історію однобоко, багато чого не знали і багато чого через це не так оцінювали. Я навіть переповідаю книгу іншим і вже знаю, хто читатиме її наступним».

Фотовиставка в Миколаєві триватиме до 24 січня. Музей працює з 10.00 до 18.00. Вхід вільний. Традиційно всі відвідувачі зможуть обрати найкращу, на їхній погляд, світлину і редакція по завершенні визначить володаря глядацьких симпатій Миколаєва.

Ольга ХАРЧЕНКО, «День»


Немає коментарів: