понеділок, 17 серпня 2015 р.

Книга про левів

Ви не були у Львові? Чи були на вокзалі, а в місто не ходили... Плануєте подорож? Тоді вам до вподоби буде нова книга, яку видало "Видавництво Старого Лева".
Книга авторських легенд-казок відомих львовознавців братів Радковців розповість малечі та їхнім батькам, чому львівські годинники на вежах і ратуші показують різний час, де у Львові можна відшукати скарби, що сталося зі скупим Мартином та де захований легендарний меч майстра Шварна. Вечір родинного читання з Іваном та Петром Радковцями занурить у  легенди та традиції давнього Львова та змусить полюбити це місто ще більше. А ще це чудова нагода додати казковості у життя, бо як слушно зауважують автори «Таємниць львівських левів»: «Кожному у житті зустрічається казка, але не кожен це помічає».
Петро та Іван Радковці – екскурсоводи, львовознавці. Легенди та традиції міста Лева перейняли з молоком матері. Учасники кількох проектів, присвячених Львову. Петро - член історичної секції «Товариства Лева».



Наш редактор, який навесні попав під чари батяра Івана під час екскурсії-пригоді по центру міста Львів, нашвидкоруч зв'язався з братами і взяв інтерв'ю.

Ну тоді почали:


- Про що книжка?


- Книга про львівські таємниці. Зокрема, чому у нас так багато левів, хто такі Юрашки, у чому полягав скарб який батько залишив своїм синам на дні одного із львівських ставів, чарівну криницю і т.д. А головне, що це казки і водночас легенди повязані не лише з містом Лева та його мешканцями а про добро і зло, турботу, повагу і шляхетність. Водночас про минуле без якого не буває сучасне, каже Іван.
- Книжка про Львів, - доповнює Петро.

- Хто - читачі?

Іван: Читачами вбачаємо родину. От є таке бажання, щоб ця книга стала для родинного читання: батьки читали дітям а діти перечитавши батькам теж могли їх приспати а самі швиденько за комп і бавитись ну і як будь які казки хочеться щоб перечитані згодлм переповідались різними поколіннчми.


Петро: Читачі діти від 7-ми до 107-ми.

- Яка історія сама-сама?


І.- Виокримити найдивовижнішу історію читач повинен сам. Кожна має свій настрій тому всі вони цікаві. І присутність як вигаданих так і реальних подій та персонажів дає змогу кожному вподобати свого. А для авторів, як діти вони всі любі.

П. - Усі історії дивні.

- Хто малював левів?


- Є чудова художниця у місті Львові Іветта Ключковська. Нам дуже приємно, що вона стала ілюстратором нашої книжки. Вона не лише втілила в малюнках описаних нами персонажів а й відправила у подорож сторінками цього видання авторів. Ось так екскурсоводи, а інколи й батяри, львовознавці брати Радковці з легкої руки Іветти помандрували разом із своїми персонажами - мов казкарі.


- Який наклад книжки?


І. - Загалом наклад книги 3000 (три тисячі) примірників. На сьогодні завдяки попередній презентації-аукціону, ще 19 червня, нам навіть вдалось зібрати близько двадцяти тисяч грн. За ці кошти волонтери Львівського Лицаря закупили і вже передали добре обладнання воякам у зону АТО. Це були номеровані перші пять примірників. А ось на останній презентації відбулась ще й імпровізована автограф сесія - як відмовити дітлахам, які прийшли з батьками, купили книги і просять щоб ти на згадку про зустріч ще й щось написав. Тому важко оцінити це великий наклад чи ні час покаже. А ззараз готуємось до "Форуму видавців" це напевно буде найголовніше випробування.


На сайті видавництва книгу можно замовити.



Немає коментарів: