пʼятницю, 22 квітня 2011 р.

Юнкоры в Николаеве принимают коллег из России и Болгарии


Національний конкурс шкільних газет набирає міжнародних обертів – на участь у конкурсі вже зареєструвалися делегації з Російської Федерації та Болгарії.

Національний конкурс шкільних газет, що традиційно в травні збирає юнкорів з усієї України для того, щоб відзначити та нагородити найкращих юнкорів України, цього року прийматиме делегації юнкорів з інших країн. Саме вони будуть змагатися за перемогу в номінації «Краще іноземне медіа XIV Національного конкурсу шкільних газет». Гліб Головченко, секретар Національної спілки журналістів України, президент Національного конкурсу шкільних газет: «Участь юнкорів з інших країн не просто дасть можливість переходу до Міжнародного конкурсу шкільних медіа, але, головне, розширить кругозір наших юнкорів. Сьогодні, в епоху глобалізації, дуже важливо, щоб підростаюче покоління всіх країн спілкувалися між собою. Саме завдяки такому спілкуванню, починаючи з ранніх років, в майбутньому наші країни зможуть уникнути непорозумінь та конфліктів, побудувати систему взаємовигідної співпраці, основану на доброзичливості та відкритості. А юнкори, як активні комунікатори, зможуть це зробити якнайкраще».
Всього ж на участь у XIV Національного конкурсу шкільних газет було подано 2815 конкурсних робіт з 731 навчального закладу середньої освіти. Серед них друковані, стінні, електронні газети, а також теле-, фото- та радіорепортажі.

Національний конкурс шкільних газет – найбільша подія шкільного друку в Україні. Щороку в ній беруть участь стінні, друковані, електронні шкільні, класні газети, а також газети професійно-технічних училищ, тисяч юнкорів з усієї України.

Організаторами Національного конкурсу шкільних газет є Національна спілка журналістів України, Національна Академія педагогічних наук України, Асоціація молодіжної преси України та Коледж преси та телебачення (м. Миколаїв).

Підбиття підсумків Національного конкурсу шкільних газет та урочиста церемонія нагородження традиційно відбудуться в Миколаєві в травні. В рамках Конкурсу також відбудеться ІІІ Всеукраїнський зльот юнкорів, під час якого юні кореспонденти зможуть відвідати майстер-класи відомих журналістів, презентації, поспілкуватися зі своїми юними колегами з різних областей України та інших держав. А оскільки 14 травня Миколаїв буде вітати День Європи – юним кореспондентам випаде нагода відвідати заходи Дня Європи та поспілкуватися з дипломатами різних країн.
Нагородження переможців та ІІІ Всеукраїнський юнкорівський зльот відбудеться 12-14 травня в Миколаєві.
Акредитація журналістів: 0512-50-00-30, 050-394-34-23 – Вікторія Веселовська


Немає коментарів: