четвер, 7 березня 2024 р.

Долаючи індустріалізацію в освіті...


На початку року ми писали про волюнтаристські дії Міносвіти щодо об'єднання вишів у Миколаєві. Чиновникам здалось що тільки незалежні журналісти критикують їх дії. Сьогодні публікуємо дописи двох викладачів Національного університету кораблебудування які вже 2 роки боронять державу. Їх думки щодо "рехформаторів" подаємо без купюр.

"Олександр Бондаренко - це директор нашого Кораблебудівного інституту, професор. Зараз в ЗСУ. З самого початку війни. Відчуйте його емоції - поки він боронить країну, 95-й квартал її плюндрує як може. Як вони вже роблять це багато-багато років.

Принагідно зверну увагу - жодна політична сила, жоден місцевий орган влади, жоден ЗМІ не виступили на захист Кораблебудівного інституту, коли ми восени почали бити на сполох з планів Міністерства освіти.
І так - це ви винні, хто привів цю Трускавецьку школу економіку, цю "слугу народу" до влади. На цьому не закінчиться. Поки вони не залишать за собою згарище і не поїдуть жирувати деінде, ще нічого не закінчилося - будуть руйнувати країну далі."
Д.Удовицький, військовий, екс-науковець та підприємець




"Коротко про новий перелік галузей...... Даний перелік знищує такі спеціальності як "134 Авіаційна та ракетно-космічна техніка", "135 Суднобудування" та інші інженерні спеціальності. Зате Богослів'я і Релігієзнавство розділили на дві спеціальності, хоча в міжнародному варіанті - одна. Подвійні стандарти нашого Міністерства і лобіювання деяких інтересів - це норма. 
Проте в умовах війни знищуються спеціальності, які забезпечують обороноздатність України. Принцип Міністерства освіти: зброя нам не потрібна, моліться за Перемогу. Тому і такий перелік. Та й чого можна чекати від плагіатора Міністра, який не зміг дисертації написати самостійно і практично немає учительського чи викладацького досвіду, і його заступника, що весь час шукає де краще можна заробити. Спочатку в НАЗЯВО отримував зарплату за місяць, яка викладачу університету і за три місяці не платиться. Тепер знайшов тепле місце в Міністерстві освіти. Такого діяча треба відправити на фронт, нехай там і побачить, що зараз потрібно Україні!"




Немає коментарів: