середа, 6 березня 2024 р.

Новий проривний проєкт - Aquaport Mykolaiv!



" Ми з радістю оголошуємо результати конкурсу на назву нового простору на Інгулі, що на разі проєктується. Переможець – «Aquaport Mykolaiv»! 

Цю назву вибрали експерти проєкту «Концепція трансформації будівлі та території навколо Клубу юних моряків в громадський простір», враховуючи найбільшу кількість пропозицій та аргументи учасників конкурсу.

Як пояснили автори назви, вона відображає історичну спадщину та сучасний стан простору: «Історично ця територія узбережжя міста Миколаєва була саме портом. Сьогодні тут починаються туристичні та транспортні водні маршрути». Також: «Ця назва передає і фактичний стан цього простору: це набережна біля річки (аква) з катерами, яхтами і навіть суднами (порт). Є і символізм в назві: це порт (причал, гавань, рідний берег) - своєрідна точка, місце, куди завжди тягне миколаївців». 

Містян підтримали і експерти проєкту. «Aquaport це як аеропорт, місце, звідки починаються подорожі. У цьому випадку – водні. Назва сучасна і добре пасує громадському простору, який ми пропонуємо створити на лівому і правому березі Інгулу», - підкреслив член робочої групи проєкту, відомий яхтсмен Сергій Мірошнік.

Друге і третє почесні місця посіли назви "Інгульський бульвар" та "Інгульська гавань". Найближчим часом у Портфоліо Хабі їх автори отримають подарунки із міської символіки. Підготовка до розробки "Концепції трансформації будівлі та території навколо Клубу юних моряків в громадський простір" завершена. І скоро буде презентуємо нові захопливі зміни! 

Як відбувалось останнє засідання робочої групи експертів та що нового з’явиться у проєкті, - у наступних публікаціях. 

Наша мета - разом будувати майбутнє міста вже зараз! 


*Публікація створена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Його зміст є виключною відповідальністю громадської організації «Українська Асоціація Центрів Підтримки Бізнесу» та ініціативи «Мери за економічне зростання» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.



Немає коментарів: