середа, 21 лютого 2024 р.

Як ріс американський ринок озброєнь




​​Переозброєння Європи та американська допомога Україні є інвестиціями.
Прихильники підтримки України зазвичай посилаються на стратегічні інтереси США або моральні зобов'язання. Останнім часом вони наводять більш розважливі аргументи: Це добре для економіки США.

За два роки, відколи Росія вторглася в Україну, американська оборонна промисловість пережила бум замовлень на зброю та боєприпаси.

Замовлення надходять від європейських союзників, які намагаються нарощувати свій військовий потенціал, а також від Пентагону, який одночасно купує нове обладнання у оборонних виробників і поповнює військові запаси, виснажені поставками в Україну.

Промислове виробництво в оборонному та космічному секторі США зросло на 17,5% за 2 роки.

Представники адміністрації Байдена заявляють, що з $60,7 млрд, які пропонується виділити Україні в рамках законопроєкту на суму $95 млрд, 64% фактично повернуться назад в оборонно-промислову базу США.

Хоча війна часто має економічні побічні ефекти, вони відбуваються без участі США в бойових діях.

Нещодавні витрати європейських урядів на американські винищувачі та іншу військову техніку є «інвестицією на покоління». Замовлення за останні кілька років дорівнюють попереднім 20 рокам.

США уклали понад $80 млрд у великих угодах з продажу озброєнь за рік до вересня, з яких близько $50 млрд пішли європейським союзникам. Це більш ніж у п'ять разів більше, ніж історична норма.

Війна також стимулює фрагментацію світової економіки за геополітичними ознаками посилює американо-європейські відносини, часто на користь США.

Черговим аргументом є збільшення європейського попиту на американський ЗПГ через відмову від значної частини російських енергоносіїв.

Минулого року США стали найбільшим у світі експортером ЗПГ, і очікується, що до 2030 року їхній експорт ЗПГ майже подвоїться за вже затвердженими проектами. Близько двох третин цього експорту припадає на Європу.

Десятиліття деіндустріалізації і скорочення збройних сил призвели до того, що оборонно-промислова база США не в змозі виробляти достатньо зброї і боєприпасів, необхідних для більш небезпечної ситуації в світі. Тому допомга Україні та переозброєння Європи допомагають виправити цю ситуацію і поступово виводити ОПК США на рівень готовності до війн у інших регіонах. Спротив України агресії допомагає США здобувати також інші геополітичні та економічні профіти. Тому ті, хто блокують допомогу Україні, діють проти інтересів США

@OstanniyCapitalist



Немає коментарів: