середа, 10 січня 2024 р.

ЗАПРОШУЄ ПІДПРИЄМЦІВ І АКТИВНИХ ГРОМАДЯН ВОЗНЕСЕНСЬКА НА ЛАБОРАТОРІЮ ВІДНОВЛЕННЯ ГРОМАД І РОЗВИТКУ МІСЦЕВИХ БІЗНЕСІВ THE POSSIBLE LAB





Лабораторія з відновлення Вознесенської громади та розвитку місцевих бізнесів The Possible Lab запрошує долучитися місцевих жителів, які мають ідеї перетворення Вознесенської громади на краще місце для життя через створення проєктів з підприємницькою складовою та позитивним соціальним впливом.
За 2,5 місяці учасники перетворять свої ідеї на працюючі проєкти та вбудують їх у загальний план для розвитку Вознесенської громади.
Організатори надаватимуть учасникам підтримку професійних бізнес-менторів та експертів зі всієї України та закордону.

Найперспективніші команди отримають фінансову (грантову) і менторську підтримку для подальшої розробки і тестування прототипів і підготуються до презентації перед інвесторами.

Чому Вознесенська громада?


The Possible Lab стартує у Вознесенській громаді, оскільки вона зазнала видимих руйнувань під час війни, проте зараз знаходиться далеко від лінії фронту та має шанс на сталий розвиток.

Вознесенська громада підходить для такого проєкту, оскільки є достатньо великою, щоб з місцевих ініціатив утворився план відновлення, і достатньо компактною для того, щоб виміряти результат.


Що отримають учасники та учасниці?


Підтримку українських і закордонних менторів, підібраних спеціально під потреби учасників, для перетворення ідей на робочі проекти.

Можливість здобути фінансування свого проєкту – до 2 мільйонів гривень.

Захоплюючий досвід роботи над відновленням своєї громади разом із однодумцями.

Щомісячну стипендію.



Як проходить Лабораторія?

Грудень - Проведено установчу сесію з місцевими лідерами громадського сектору. Разом із професійною фасилітаторкою Аліною Токмиленко було зібрано основні виклики і можливості для розвитку громади


До 7 лютого - Прийом заявок з ідеями учасників


20-21 лютого - Сесія у Вознесенську

разом з менторами учасники допрацюють ідеї до стану прототипу, інтегрують їх у загальний план трансформації Вознесенська


22 лютого - 20 березня - Групова робота над прототипами з менторами (онлайн)

в командах під керівництвом вузькоспеціалізованих менторів учасники допрацюють прототипи.


21 березня - Презентація ідей у Вознесенську

Учасники представлять свої прототипи перед журі і позмагаються за грант на реалізацію прототипу. Загальний грантовий фонд - 2 млн грн – буде розподілено рішенням журі між переможцями відповідно до потреб їхніх проєктів і позитивного впливу, який вони забезпечать громаді.


21 березня - 29 квітня - Групова робота над прототипами (онлайн)

Тестування прототипу і корегування стратегії, також із допомогою менторів.


30 квітня - Пітчинг проєктів перед інвесторами

Презентація проєктів перед потенційними інвесторами і можливість отримати подальшу підтримку.


Хто може подати заявку на участь?


Проактивні підприємці та громадські активісти, які готові змінювати Вознесенську громаду на краще, мають ідеї або вже існуючі ініціативи та бізнеси.


Ініціативна молодь від 16 років.


Вихідці з Вознесенської громади, які переїхали звідти, але хочуть сприяти розвитку громади.

Зокрема, ми зацікавлені в бізнес ідеях для розвитку у таких сферах:


  • Інфраструктура та міський розвиток
  • Ментальне і фізичне здоров’я
  • Шкіряне виробництво
  • Енергетика
  • Освіта
  • Культура та творчі індустрії
  • Аграрно-продовольчий сектор
  • Водопостачання
  • Робота з вразливими групами та інші


ПОДАТИ ЗАЯВКУ



Організатори



Ініціатор проєкту – The Possible, альянс організацій, які інвестують, підтримують і вірять у силу підприємців, орієнтованих на вплив.


Для The Possible Lab об’єдналися наступні члени альянсу:

Civic — проєкт, який переосмислює та змінює світ. Один регіон за іншим. Civic бере участь в управлінні проєктом і розробці методології та фінансує The Possible Lab.

Restart — агенція просторового розвитку, що створює майбутнє громад і міст. Команда експертів Restart працює у Вознесенську над дослідницькою, програмною та операційною частинами.

Save the Children — міжнародна неурядова організація, мета якої — покращити життя дітей у всьому світі. Save the Children бере участь у розробці стратегії та забезпечує фінансування.

CIRCE – аналітичний центр, який досліджує, як політика може підтримати культурні та креативні індустрії та посилити їхній вплив у Європі. CIRCE фінансує проєкт.




Немає коментарів: