вівторок, 19 грудня 2023 р.

ЄС посилює контроль за танкерами, щоб запобігти обходу санкцій



Країни-члени Європейського Союзу прийняли рішення посилити моніторинг та обмін даними про танкери, спрямовані на виявлення суден, які перевозять нафту з одного судна на інше, ховаючи її походження з Росії. Цю новину передала пресслужба Європейської Ради.


🔍 ЄС впроваджує суворіші правила для припинення схем обходу санкцій, використовуючи маніпулювання даними AIS (автоматична система ідентифікації суден).


Це оновлення також передбачає посилення обміну інформацією для кращої ідентифікації суден та осіб, які залучені до обману, включаючи перевантаження з судна на судно (ship-to-ship) для таємного походження чи призначення вантажу, особливо транспортуючи російську нафту та нафтопродукти.


📢 Крім цього, Рада прийняла рішення про встановлення правил обов'язкового повідомлення про продаж танкерів будь-якій третій країні. 


Це спрямовано на забезпечення більшої прозорості щодо їхнього продажу та експорту, особливо в разі вживаних танкерів, які можуть бути використані для обходу заборони на імпорт російської нафти чи нафтопродуктів, а також для дотримання обмежень цін.



Немає коментарів: