середа, 20 вересня 2023 р.

Шукаємо відповідь на питання: що робити?



Наш редактор опинився на онлайн-дискусії "Миколаївщина: як побудувати екосистему стійкості" майданчику "Національна платформа стійкості". М.Золотухін, як все життя готувався модерувати круглий стіл на майданчику ютюбу! (ось чому часто був співучасником телевізійного пресклубу на ТАК-ТV в минулі роки). Але.
За півтори години ефіру в якому зібрались поважні експерти й можновладці, про побудову екосистеми ми майже нічого не почули. Всі доповідали що зробили вже, щоб налагодити життя під час агресії росії. Дякуємо всім хто сприяв Миколаєву у спротиву. Але...
При зазіханні на саме життя в місті на Бузі та Інгулі, саме від активної та дієвої частин суспільства варто почути про сценарії подальшого життя. Що робити коли води з Дніпра не стало? Що перше відбудовувати: пірси, дороги, лікарні чи школи?
Як поновити економічні відносини, коли моноотрасль - суднобудування не працює. Як в кінець місто від рекордної спеки рятувати, коли вчорашні рослини без поливу не виживають?
Ці, та купа інших питань залишились поза увагою.
Можливо в наступних серіях пан Михайло Золотухін збере не на звіти, а для візії молодих та креативних. А поки - маємо те що маємо: фіксуємо зроблене й стан Миколаєва. Як є.
В.Інгульский.


Немає коментарів: