вівторок, 19 вересня 2023 р.

Меблі для шкільного укриття за спільнокошти



Спроєктували і виготовили прототипи меблів для шкільного укриття учні Вознесенської школи № 5, що на Миколаївщині.  З 24.02.2022 року мешканці Миколаївської області провели в укриттях більш як 1160 годин! Наша школа стала прихистком для мешканців району під час артилерійських та авіаційних обстрілів. Навіть зараз ми годинами можемо знаходитись в укритті — тут проходять наші уроки та перерви.
Тому вирішили зробити це місце зручним для навчання та спілкування. А також комфортним для містян, які досі приходять до школи під час повітряних тривог.
Ще раз, школярі хочуть власноруч створити меблі для укриття і показати: підлітки можуть зробити багато чого корисного для своєї школи. Звичайно, меблі можна купити, але набагато цікавіше придумати дизайн і зробити їх самостійно.
Для цього, школярі взяли участь в освітньої програми «План.Дій», яка залучає підлітків та молодь до відбудови країни та базується на принципах Design Thinking та Engineering Design Process.
Спробувати себе в проєктуванні та виготовленні меблів нам допомагає команда «Перемеблі» — дизайнери Юрій Грановський та Андрій Батін. 


Ми навчаємося, розважаємося, граємо в настолки, просто сидимо, їмо, спимо, спілкуємося, відпочиваємо. Вчителі працюють із документами, проводять уроки та батьківські збори. Місцеві або просто перечікують тривоги, або працюють чи розважають своїх дітей. Приходимо сюди в будь-який час доби.
Ми фантазували, якими меблями варто обладнати укриття: від столів, стільців та дошок й систем для зберігання речей до білбордів, шумопоглинаючих перегородок та крісел-гойдалок.
У пошуках матеріалів для нових меблів заглядали в домашні та шкільні комори, ходили до будівельних магазинів. Так обрали, з чим будемо працювати.
Ми впевнились: наше укриття точно не обійдеться без стелажів-столів та пуфів. В укритті не було місця де зберігати речей чи за чим працювати, так само як і не було зони для відпочинку. Ці меблі додадуть нових функцій сховищу.
Тож вирушили до Києва і за три дні на «‎Платформі Острів» зібрали перші прототипи.



Ідея стелажа-трансформера з'явилася на одній із зустрічей, а далі Юра з Андрієм поділилися власним прикладом і допомогли «‎докрутити» нашу ідею.


Нам важливо, щоб стелаж був багатофункційним: Місце для зберігання речей таких як: настільні ігри, канцелярія, ковдри, ліхтарики і решти для облаштування укриття.
Стіл для навчання, роботи чи дозвілля. Гардероб для верхнього одягу, який більше не висітиме абиде в сховищі.

Хочемо зібрати кошти на матеріали і самостійно виготовити десять стелажів. Шість — поставимо в центральному коридорі і по два у двох окремих кімнатах.
Зібравши їх, ми поділимося кресленнями та інструкціями. Ви зможете зібрати такий самий стелаж, вдосконалити чи вигадати щось своє та адаптувати під власні потреби. Створити пуфи ми хотіли з самого початку. Всі люблять з комфортом сидіти і для цього ми мріємо зробити м'які меблі. Ми запропонували свої ідеї пуфів, обговорили їх з дизайнерами і технологами COMFORTO. Разом обрали якісний матеріал, а майстри фабрики відшили перший прототип. Цей пуф легко перетворюється на крісло і на спальне місце, щоб в укритті можна було ночувати. Він складається з трьох частин: складені вони утворюють одне місце для сидіння, а розкладені — три місця для сидіння, або одне спальне. Команда фабрики погодилася виготовити для нас 10 таких пуфів за собівартістю.
Підтримайте нас у виготовленні 10 стелажів-трансформерів та 10 пуфів, щоб в укритті Вознесенської школи № 5 якнайшвидше з’явилися створені нами меблі.
Миколаївці можуть ще раз виявити солідарність!


Немає коментарів: