неділя, 21 травня 2023 р.

Персонажи варті уваги

 


В українському інформаційному просторі помітна зміна облич. Якщо до повномасштабного вторгнення дикунської орди сусідів ще "траплялись" носії думки з колишньої метрополії, то зараз їх майже витеснили європейці.

Цьому факту треба радіти. Але, вкрай вузький "загін" вітчизняних персонажів в інформаційних стрічках - бентежить. По-перше цьому сприяє телемарафон. Вже - досить цього "ван войсу"! Медійні експерти волають зміни формату, але в ОПУ ніби не чують, чи не розуміють, що обмеженість свіжих людей в новинах тепер схоже допомагає ворогу. Питливість нас врятує від фобій та одноманітності.

Все більше українців втомившись від "поганих" одноманітних новин потрапляють в "лапи" пропаганди, яка значно еволюціонує. Фінансово це теж шкодить, бо кількість рекламних повідомлень(що сплачено) ніяк не зростає...

Якщо бажаєте дізнатись про нових вітчизняних помітних людей, поки вони ще не потрапили до мартіролога, треба самим виходити з власної інформаційної "бульбашки"!

Як це робити?

Можна в соцмережах, бажано з нового акаунту шукати події. А краще - в реалі! Карантин вже закінчується. Тому відвідування подій знову дозволено. Уважно тільки вивчайте розташування укриттів поруч.

Як зайдете наступного разу у мережу друзів - пошукайте власноруч події... Перевірте декількома засобами що там пропанується. І відвідувайте. Хочеться також порадити не забувати знайомитись з новими для вас людьми. І не треба весь час відвідувати онлайн події.

Спробуйте самостійно наповнити подіями власний інфопотік. Змініть також набір улюблених тг-каналів. Цей месенжер вкрай зацікавлений, щоб ви створювали навкруги себе вже не бульбашку - кокон. Тому ... виходьте за коло старих знайомих. Шукайте та читайте нові книжки, історії. Відкриття "розстріляного" покоління українських авторів та митців обіцяють вам купу емоцій. В шкільному курсі з'явився досі модерний роман "Місто" В.Підмогильного. Ви його читали? Знаєте теперішніх соціальних інноваторів?

А коли були в театрі?

Галереї?..

То - зробіть це негайно!

В.Ніколаєв.



Немає коментарів: