субота, 1 квітня 2023 р.

Зазіхання атомників розширюються, а громада ?



Днями на попередній комісії Южноукраїнської міськради депутати, з яких більшість - працівники Південноукраїнської АЕС, практично одноголосно ухвалили рішення за відведення 18 га (28 вже незаконно затоплено) заповідних земель Нацпарку "Бузький Гард" під довічне володіння для ПАЕС, себто під затоплення.
При цьому піде під воду міський пляж, острови заповідника і купа цінних унікальних рослин, а на Бузі виникне екологічна катастрофа. Але всім по барабану. А якщо й не по барабану, то вони бояться, що АЕС звільнить з роботи. Тому виконують усі, поставлені на них заводом забаганки. Вони виконають усі злочини, про які б їх не попросила ПАЕС.
А що ж громадськість? - спитаєте ви.
Спить летаргійним сном. Громадськості по суті немає - є сіра маса, населення, яке звикло не висовуватися і яке не знає своїх прав і не звикло мислити стратегічно.
Адже їхні діти і онуки, і вони самі тепер не зможуть користуватися ні міським пляжем, який піде під воду, ні питною водою, адже вона перетвориться на болото, ні узбережжями Бугу для своїх виїзних "майовок" - пікнічків-шашликів. Бо усе це піде під воду, по скелі.
Утвориться розлоге смердюче болото.
"А що ми можемо зробить?
Ми - люді маленькі. Як атомна скаже - так і зробимо.
Скаже пов'язати на шиї мотузки, прив'язати каменюка і шубовснути у воду - виконаємо!
Ми ж нічого не рішаємо - ми виконавці."
І байдуже, виконавці чого: злочинів, чи благих справ.
Плюс до того ПАЕС штучно підвищила тарифи на воду і опалення і загнала Комунальне підприємство "ТВКГ" у борг 280 млн. грн.

 
А прості люди ще й підтакувати - треба ж борги виплачувати! Не розуміючи, що бюджет міста - це їхні гроші.
Усі лягли під ПАЕС, а вона насіла і стриже людців, як баранів, а ті бекають і терплять: бо так і треба! Бо начальство краще зна!
Жираф більший - яму віднєй!
Наступна комісія - 27 квітня. Тоді мають винести остаточне рішення. Закликаю усіх небайдужих місцевих прийти з нами на сесію і сказати своє слово!
Сашко Кучеренко
 з Південноукраїнська.


Немає коментарів: