субота, 18 лютого 2023 р.

МГЗ повертають державі Україна



Днями нарешті відбулись процедури по фактичній націоналізації Миколаївського глиноземного заводу. Про це повідомило СБУ майже на річницю повномасштабного вторгнення в Україну російських збройних сил, які давно й густо оплачує "ручний" олігарх Деріпаска,

номінальний власник акцій Русала, куди входить Миколаївський актив. І ось коли почалась схема з виводу акцій МГЗ на офшорну прокладку українська спецслужба спрацювала. Але лідер фракції "слуг" у ВР екс-миколаєвец Арахамія почав сумнівами ділитись з друзями у соцмережі. Нащо мол державі клопіт від того непрацюючого заводу. Це мабуть, в Давіда його менеджерська натура згадала як було нелегко в бізнесі. Але законодавцю не варто "мікроменеджмент" згадувати. Ну й давно немає на МГЗ тих 7к персоналу, про яких "турбується" Арахамія.

Як власнику бізнес-активів йому краще було поцікавитись в українських менеджерів МГЗ, колишніх власників контрольного пакету акцій, у яких братський-корсар "віджав" власність: як воно? Екс-директор Мешин навіть швидко помер після цієї ганебної оборудки. Но залишаються наслідки, та інші екс-акціонери. Законодавством вже давно треба захистити власників від рейдерства. Ну й роль правоохоронців в цьому питанні однозначно закріпити. 

Перспективи проммайданчика МГЗ на околиці Миколаєва дійсно тумані. Але в наявності екологічна міна у вигляді шламових полей, які добре з космосу "червоніють". Місцеві депутати тепер, коли "підгодовування" Русала закінчилось, мають подорослішати й розпочати "волати" про допомогу міжнародні структури!

Роботи у всіх багато. Портових можливостей в цього активу аж на 1 км причалів на лівому березі Буга. Замість бокситів порт швидко може змінити номенклатуру перевантаження.

Досить підказок!

Актив має працювати на громаду, але без подальших загроз незалежності держави.

В.Інгульский.



Немає коментарів: