субота, 21 січня 2023 р.

Заява Високого представника про зловживання Росією Голокостом у її нинішній агресії





Сучасна Європа була побудована на попелі Голокосту; це визначальний, жахливий спадок європейської історії. Тому наступного тижня ми відзначатимемо щорічний Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.

Останні коментарі російського міністра закордонних справ Лаврова, який звинувачує «Захід» у пошуку «остаточного рішення» для Росії, є абсолютно недоречними, неповажними та попирають пам’ять шести мільйонів євреїв та інших жертв, які були систематично вбиті під час Голокосту. Це доповнює попередні антисемітські висловлювання міністра Лаврова.

Маніпуляція правдою з боку російського режиму для виправдання незаконної агресивної війни проти України досягла ще одного неприйнятного та огидного мінімуму.

Немає паралелі між злочинами нацистської Німеччини та міжнародною допомогою Україні у захисті своєї території та народу від невиправданої агресії. Росія вторглася в суверенну сусідню країну, щодня обстрілює та вбиває там мирних жителів із заявленою метою знищити країну та українську націю.

Заперечення Голокосту, викривлення та тривіалізація суперечать законодавству та цінностям ЄС. ЄС взяв на себе однозначне зобов’язання гарантувати, що подібні звірства ніколи не повторяться.


ПЕТРО СТАНО, Брюссель Служба преси та інформації Представництва в УКРАЇНІ


Немає коментарів: