субота, 21 січня 2023 р.

Німецька міністр завітала до одеського двору



Поки в країні за лісом сходять з ума пропагандисти, що зомбують тамошнє населення, Одесу з офіційним візитом відвідала міністр економічного співробітництва та розвитку Німеччини Свенья Шульце (Svenja Schulze).
Пані міністерка, як справжній політик завітала не тільки в кабінети влади, а опинилась в автентичному дворі на Молдаванці. Громада цього


 ОСББ на вулиці Середній з 2019-го року після закінчення Школи культури сусідства невтомно промотує цінності добросусідства. Їх рибацьку юшку вже скуштували сотні гостей. Окрім гастрономічних смаків та спільного проживання поряд, у "Рибацькому дворі" працюють на розвиток особистості на засадах поваги та толерантності. 


"Я приїхала сюди з посланням: Німеччина солідарна з вами у відновленні, тому що наша мета – це також світле європейське майбутнє вільної України", - наголосила вона.


Проєкт «Сусідство», який підтримується через Службу цивільного миру Форуму (ФРН), продемонстрував величезну важливість громадянського суспільства не лише для соціальної згуртованості під час війни, а й для відновлення, відмітила пані С.Шульце.


Максим Долженко, один з співзасновників Школи культури сусідства - промовець під час теплої зустрічі пані міністерки зазначив що досвідом трансформації дворів та навчальними програмами організації засновники готові ділитись надалі. 

Скуштувавши смачну юшку гості, серед яких були німецькі дипломати, журналісти, та вітчизняні бюрократи залишили в книзі побажань записи.

 А головне, вони, мабуть, запам'ятають цей напрочуд теплий січневий день та цінності7 спілкування справжніх сусідів.
С.Лиманов.
Фото А.Садовникова.



Немає коментарів: